Claudiu Zamfir

Timișoara: Un startup ce luptă cu inteligența artificială împotriva cancerului caută finanțări de 100.000-400.000 EUR pe internet

Alex Vesa_CEO AIMinded

Un startup IT timișorean ce dezvoltă o tehnologie de inteligență artificială (AI), care își propune să ajute medicii în lupta împotriva cancerului, încearcă să strângă o finanțare între 100.000 și 400.000 de euro de la investitori individuali, în schimbul unor părți sociale din afacere, pe o platformă online de crowdfunding.

AIMinded, fondat în anul 2020, a demarat luni campania de strângere de fonduri pe platforma românească de multifinanțare Ronin, potrivit unui comunicat transmis  publicației StartupCafe.ro.

Soluția startup-ului din Timișoara vrea să vină în ajutorul medicilor radioterapeuți și al pacienților diagnosticați cu cancer. AIMinded promite că algoritmul său „analizează CT-uri (computer tomograf) și produce conturaje ale organelor cu risc și tumorilor în doar câteva minute, față de 3-4 ore cât durează această operațiune medicală efectuată prin metodele clasice”.

„Algoritmul inteligent ajută la optimizarea calității tratamentelor și accelerarea fluxului de lucru cu 90% față de metodele standard, esențială în tratamentele oncologice” - susține firma.

AIMinded își definește soluția IT drept „o tehnologie de creștere a fiabilității contururilor și posibilitatea ca CT-urile să fie analizate direct în format 3D”.

Acum, AIMinded, speră să obțină investiții între 100.000 și 400.000 de euro în total, pe platforma Ronin, prin care investitorii individuali pot acorda finanțări pornind de la 100 de euro, în schimbul unei fracții din startup.

Cu acești bani, firma  timișoreană spune că vrea să dezvolte tehnologia actuală și modelul de business, iar apoi să-l exporte pentru a fi folosit pe scară largă în clinicile de radioterapie din toată lumea.

Cine sunt fondatorii AIMinded

„Soluția noastră vine în ajutorul specialiștilor oferindu-le un tool de mare precizie în imagistica medicală. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să beneficieze de servicii medicale de calitate mai bună și de șanse suplimentare de vindecare. Suntem convinși că AIMinded poate face o diferență semnificativă în acest sens. Algoritmul dezvoltat de noi este de real ajutor medicilor, pentru că le furnizează în câteva minute informațiile de care au nevoie și astfel au la dispoziție mai mult timp pe care să-l dedice îngrijirii pacienților”, spune Alexandru Vesa, CEO-ul startupului (foto).

AIMinded a fost fondat,  în anul 2020, de doi tineri, Alexandru Vesa (CEO) și Fabian Jichi (CTO). Ei sunt absolvenți ai Universității Politehnice din Timișoara: Vesa a absolvit în 2018 electrotehnica, iar Jichi a terminat facultatea în anul 2022 cu o licență în informatică.

Ideea de business i-a venit lui Alexandru, în urma unei experiențe nefericite.

„În urmă cu câțiva ani, mama mea a fost diagnosticată cu o formă de cancer. A fost o perioadă dificilă, pe care am depășit-o cu bine. Experiența aceasta mi-a deschis ochii asupra nevoilor din sistemul medical și, corelat cu pasiunea mea pentru inteligență artificială, a adus la dezvoltarea soluției AIMinded”, a povestit CEO-ul AIMinded.

Parallax

Vizualizari
747
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
O
D
https://eithealth.eu/programmes/venture-centre-of-excellence/

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri