Denisa Crăciun

Idei de afaceri: Trei startup-uri care participă la incubatorul Future Makers 2022

Thumbnail

Trei startup-uri din domeniul sănătății mentale participă, în 2022, la programul de incubare Future Makers, ajuns la a 5-a ediție.

Este vorba despre AI Minded, un start-up de tehnologie medicală care își propune să conecteze doctorul cu inteligența artificială pentru a crește accesul pacientului la tratamentul medical.

Acest lucru se întâmplă în radioterapie prin automatizarea procesului de conturare, un pas obligatoriu care durează între 1-2 ore și presupune delignarea țesutului sănătos care trebuie protejat de radiații în timpul tratamentului.

„Suntem 2 tineri co-fondatori care sunt foarte pasionați de inteligența artificială și care și-au dorit să o folosească într-un domeniu unde ar putea avea cu adevărat un impact asupra societății.

Credem că spațiul medical este locul perfect pentru a face acest lucru și ne propunem să dezvoltăm în timp multiple instrumente oncologice care să crească procesele repetitive din spitale”, a declarat Fabian Jichi, CTO AIMinded.

Soluția AI Minded reduce acest proces la 2 minute: îi oferă medicului mai mult timp cu pacienții, analizează cazul și oferă servicii de tratament mai multor pacienți, cu aceleași resurse.

„Procesul de conturare este un proces repetitiv, obositor și consumator de timp în radioterapie care ar putea întârzia începerea tratamentului pacientului.

De asemenea, acest pas necesită o atenție sporită pentru a proteja organele sănătoase ale pacientului.

Radioterapia este una dintre metodele cele mai utilizate de bolnavii de cancer, iar numărul clinicilor este în continuă creștere, în timp ce numărul medicilor nu crește în același ritm”, adaugă Fabian Jichi.

Cristina Ciobanu este creatoarea unui brand autohton de pantofi ce-i poartă numele, lucrați 100% manual și care pun în valoare tradiția și meșteșugul. Pantofii sunt creați într-un mic atelier din inima Bucureștiului, condus de artizani cu o experiență incontestabilă și vastă.

„Pentru că știm că fiecare client este diferit și are propriul set de nevoi și gusturi, putem personaliza fiecare pereche în funcție de preferințele lor.

Ei pot alege dintr-o gamă largă de forme de pantofi, tălpi, tipuri de piele, tocuri, culori și modele.

În plus, deoarece acordăm prioritate sănătății și confortului acestora, putem face ajustări pentru a se adapta diferitelor particularități fizice ale condițiilor podiatrice.

Spre deosebire de pantofii standardizați fabricați în masă, produsele noastre sunt create cu atenție în serii limitate sau la precomandă și sunt făcute pentru a rezista mult timp”, povestește Cristina despre business-ul ei.

„Crearea start-up-ului a pornit de la nevoia de a crea pantofi pentru dansatorii swing, eu fiind unul dintre ei, acest tip de încălțăminte neexistând în România.

De acolo am început să studiez din ce în ce mai mult industria încălțămintei și am ajuns să fac pantofi de stradă la comandă, inspirați din stilul retro și vintage.

Acum clienții au posibilitatea de a-si personaliza pantofii nu doar din punct de vedere al designului - model, culori, tip de toc, tip de piele etc.-, ci ne adaptam si nevoilor lor legate de sanatate sau confort.

Promovăm în mod deosebit o abordare etică în afaceri. În primul rând, utilizarea materialelor este durabilă și eficientă, datorită proceselor noastre de execuție atente.

În al doilea rând, producem încălțăminte la precomandă sau serii în ediție limitată, care elimină risipa care este de obicei cauzată de fast fashion și producția de masă.

În al treilea rând, folosim materiale de înaltă calitate și procese de execuție care asigură durabilitatea produselor noastre. O altă particularitate pozitivă a afacerii noastre este păstrarea meșteșugului tradițional”, mărturisește Cristina.

Printre echipele internaționale înscrise la Future Makers se numără și Hartona, un startup din Bulgaria, care oferă servicii de la distanță, cum ar fi introducerea de date și asistență virtuală, precum și optimizarea și gestionarea fluxurilor de lucru.

„Ceea ce ne deosebește și ne face unici este faptul că echipa noastră este unită sub o problemă comună - toți provenim dintr-o familie cu persoane cu dizabilități severe.

Ne propunem să oferim oportunități la distanță altor membri ai acestei comunități mari din Bulgaria, deoarece am constatat că este o nișă nedezvoltată încă în țara noastră.

Rezolvăm două probleme principale - pe de o parte, cantitatea redusă de servicii de la distanță calitative, adecvate nevoilor clienților noștri - pretindem a fi o soluție la această cerere, iar pe de altă parte - ajutăm unele dintre familiile cu persoane cu handicap grav să rămână conectate și în forța de muncă, acei membri care în majoritatea cazurilor sunt închiși în casele lor în îngrijirea zilnică a rudei cu dizabilități care nu își poate continua cariera”, spune Eva Stoyanova, fondatoarea Hartona.

Aplicațiile pentru Future Makers 2022 sunt deschise până pe 28 iunie.

Future Makers reunește antreprenori din domenii ca: turism și divertisment, agricultură și alimentație, apă și salubritate, sănătate, medicină și sănătate mintală, IT și Tehnologie, educație și formare, servicii etc.

Pe lângă mentorat, acces la experți și investitori, o platformă de networking și învățare, echipele participante au șansa să își prezinte business-ul sau ideea de business pentru unul dintre cele două premii în valoare de 15.000, respectiv 5.000 de euro.

Parallax

Vizualizari
313
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri