Claudiu Zamfir

București: Startup-ul iFactor, admis într-un accelerator de afaceri fintech susținut de BERD

Thumbnail

Startup-ul românesc iFactor, care a dezvoltat o platformă online de finanțare a IMM-urilor în sistem de factoring, a fost inclus, alături de 8 echipe din străinătate, în acceleratorul de afaceri Wise Guys Fintech 5 organizat la București.

Wise Guys Fintech 5 este un program de accelerare a afacerilor destinat startup-urilor care dezvoltă tehnologii în sectorul financiar. Programul este derulat anul acest la București de către acceleratorul estonian de business Wise Guys, în colaborare cu Banca Europeană pentru reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Am ales România pentru cel de-al cincilea program fintech al nostru pentru că este o țară  pe care o considerăm pregătită pentru o hiper-creștere în zona startup-urilor, în deceniul care vine”, a spus Cristobal Alonso, Global CEO al Startup Wise Guys.

În cadrul programului de la București, startup-urile pot obține o investiție inițială de 90.000 de euro și un program intens de mentorat și training pentru a-și dezvolta afacerea, derulat până în decembrie 2022.

iFactor este singurul startup românesc selectat la programul de accelerare din acest an. Startup-ul, fondat în anul 2016 de Cosmin Curticăpean, a dezvoltat un marketplace prin care firmele mici și mijlocii din România pot accesa soluții de finanțare factoring de la diverse bănci listate pe platformă. Finanțarea factoring oferă unei firme posibilitatea să-și îmbunătățească lichiditatea prin finanțări bancare în baza facturilor neîncasate pe care compania respectivă le-a emis către clienții săi.

Alte startup-uri fintech admise în acceleratorul Wise Guys de la București sunt: Abillio (Letonia), Baoba (Ungaria/SUA), F-Ray  (Turcia/Estonia), Zerek.ai (Estonia/ Kazahstan), Pointship (Estonia), PerksKit  (Azerbaijan/Lituania), Anachron Technologies (Liban/Marea Britanie), TelkimGel (Turcia/Estonia).

Parallax

Vizualizari
323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri