Denisa Crăciun

Startup-ul german de taxi aerian Volocopter și-a mai asigurat 182 milioane dolari finanțare

Startup-ul german Volocopter și-a mai asigurat o finanțare

Startup-ul german Volocopter, care vrea să lanseze un serviciu urban de taxi aerian cu drone electrice, și-a mai asigurat încă 182 de milioane de dolari în runda de finanțare Serie E pe care a deschis-o în luna martie 2022.

În martie scriam pe StartupCafe.ro că Volocopter a primit o investiție de capital de risc de 170 de milioane de dolari de la Korean WP Investment, cu participarea Atlantia și  Honeywell, în runda de finanțare Serie E.

Acum, startup-ul și-a mai asigurat încă 182 de milioane de dolari la aceeași rundă de finanțare, care rămâne deschisă, la care s-au alăturat ca investitori NEOM și GLy Capital Management din Hong Kong.

„Atragerea NEOM și GLy ca investitori este un mare succes și evidențiază poziția noastră în cursa de certificare comercială. Aceasta este cerința cheie pentru lansarea operațiunilor comerciale și generarea de venituri”, a spus Dirk Hoke, CEO-ul Volocopter.

Volocopter a strâns în total investiții în valoare de 780,6 milioane de dolari, potrivit datelor de pe CrunchBase.

Startup-ul a fost fondat în anul 2011, în orașul german Bruchsal, de Alexander Zosel și Stephan Wolft. Volocopter are printre investitori și producătorul american de procesoare Intel. De-a lungul timpului a dezvoltat proiecte cu compania americană de utilaje agricole John Deere și cu producătorul auto chinez Geely.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.

Startup-ul vrea să lanseze în următorii ani primele sale taxiuri aeriene în orașe precum Singapore, Roma sau Paris.

Parallax

Vizualizari
458
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri