Claudiu Zamfir

Startup-ul german de taxi aerian Volocopter a mai primit 170 milioane dolari finanțare, să-și lanseze serviciul

Thumbnail

Startup-ul german Volocopter, care vrea să lanseze un serviciu urban de taxi aerian cu drone electrice, a mai primit o investiție de capital de risc de 170 de milioane de dolari.

Runda de finanțare este condusă de Korean WP Investment, cu participarea Atlantia și  Honeywell. Investișia a fost acordată la o evaluare a companiei de 1,7 miliarde de dolari. În cei 11 de ani de existență, compania aeronautică a obținut investiții totale de  579 milioane de dolari.

Cu aceste fonduri Volocopter vrea să investească în certificarea serviciului de taxi aerian de pasageri, pe care își propune să-l introducă în orașe ca Paris, Roma și Singapore.

„Această rundă de finanțare este o dovadă a poziției de lider a Volocopter pe o piață în curs de dezvoltare extrem de atractivă. Continuăm să facem progrese tehnice și comerciale semnificative și lucrăm pentru a crea mobilitatea aeriană urbană la scară, în toată lumea”, a spus Florian Reuter, CEO Volocopter.

Fondat în anul 2011, în orașul german Bruchsal, de Alexander Zosel și Stephan Wolf, startup-ul german are printre investitori Daimler (care deține brandul Mercedes) și producătorul american de procesoare Intel. De asemenea, a dezvoltat proiecte cu compania americană de utliaje agricole John Deere și cu producătorul auto chinez Geely.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.

Compania a realizat două modele de vehicule aeriene electrice pentru transport de pasageri, VoloCity și VoloConnect și unu pentru mărfuri, VoloDrone. În cei 11 ani de activitate, startup-ul nu a lansat încă serviciul de taxi aerian, dar spune că a efectuat peste 1.000 de zboururi private și publice și că are peste 500 de angajați în Germania.

Pentru serviciul de taxi aerian, Volocopter propune un sistem de transport pe distanțe de până la 35 km, cu vehicule cu viteză de maximum 110 km/h. Drona-taxi ar urma să transporte până la doi pasageri plus bagaj, pe rute predefinite.

 

Parallax

Vizualizari
568
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri