Raluca Abrihan

Un startup care face taxiuri zburătoare a scos la vânzare primele curse

Thumbnail

Startup-ul german Volocopter, care vrea să scoată pe piață un taxi zburător în întregime electric, permite rezervarea primelor curse, care estimează că ar putea avea loc peste 2-3 ani, scrie TechCrunch. Cât costă o astfel de rezervare.

Preţul unei curse - ediţie limitată, care include şi un video cu zborul şi un certificat personalizat este de 300 de euro, iar rezervarea biletelor presupune un avans de 10%. Startup-ul pune la vânzare 1.000 astfel de bilete. Zborul va dura 15 minute iar toţi cei care îşi cumpără un astfel de bilet vor putea zbura cu cel puţin 12 luni înainte de lansarea comercială a serviciului.

"Vom lansa serviciul în circa 2-3 ani", spune purtătorul de cuvânt al startup-ului, care anunţă că încă nu au o listă clară a oraşelor în care serviciul va fi disponibil.

„Pe baza testare efectuate și a reglementării acestui gen de servicii, am creat drumul spre stadiul în care astfel de zboruri vor fi ceva banal, în multe oraşe, în viitorul apropiat. Odată cu începerea rezervărilor, invităm susținătorii și inovatorii noștri din întreaga lume să ni se alăture și să fie printre primii care experimentează această nouă și captivantă formă de mobilitate ”, a declarat Florian Reuter, CEO al Volocopter, într-o declarație de susținere.

"În timp ce certificarea finală pentru taxiurile aeriene este încă în așteptare, avem o cronologie realistă detaliată pentru lansarea zborurilor comerciale VoloCity în următorii 2-3 ani", a adăugat Christian Bauer, directorul comercial principal al Volocopter, într-un alt caz, menționând în continuare că biletul VoloFirst cumpărătorii vor putea obține cele mai recente actualizări privind progresul și planul de lansare comercială.

Fondat în anul 2011 de Alexander Zosel și Stephan Wolf, startup-ul german a obținut, până acum, investiții totale de circa 132 milioane de dolari. Printre investitori se mai numără compania germană Daimler (care deține brandul Mercedes) și producătorul american de procesoare Intel.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.

 

Parallax

Vizualizari
1410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri