Claudiu Zamfir

Volocopter și John Deere au făcut o dronă mare pentru fermieri

Thumbnail

Startup-ul de drone-taxi Volocopter și producătorul de utilaje agricole John Deere au creat o dronă de dimensiuni mari pentru a fi utilizată la stropirea cu pesticide a terenurilor agricole.

Utilajul zburător VoloDrone este doar demonstrativ și va fi expus la expoziția AGRITECHNICA, ce va avea loc la Hanovra, în perioada 10-16 noiembrie 2019.

Drona are capacitatea de a transporta până la 200 de kilograme de substanțe chimice pentru agricultură.

Dezvoltarea acestui exemplar demonstrativ este un prim pas către a aduce această inovație mai aproape de utilizarea comercială, dar nu înainte de un program complet de testare în teren, a menționat Volocopter.

VoloDrone are un diametru de 9,2 metri și este propulsată de 18 rotoare electrice. Cu bateriile încărcate complet, drona poate zbura 30 de minute și poate fi operată de la distanță sau programată dinainte să zboare pe o anumită rută.

Dronele sunt folosite de ceva vreme în agricultură, dar aparatele de până acum sunt de dimensiuni mici. În schimb, VoloDrone ar putea deveni o alternativă mai ieftină și mai ușor de folosit decât elicopterele, pentru tratamentele aplicate terenurilor agricole în zone greu inaccesibile.

Potrivit Volocopter, drona sa este capabilă să acopere circa 6 hectare pe oră. Cu acest aparat de zbor experimental pot fi împrăștiate substanțe pentru protecția culturilor sau pentru combaterea înghețului, precum și semințe.

Fondat în anul 2011 de Alexander Zosel și Stephan Wolf, startup-ul german a obținut, până acum, investiții totale de circa 80 de milioane de euro. Printre investitori se mai numără compania germană Daimler (care deține brandul Mercedes) și producătorul american de procesoare Intel. În septembrie 2019, startup-ul a obținut o investiție de 50 de milioane de dolari de la producătrul auto chinez Geely, deținător al brandurilor Volvo și Lotus.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.

Cu decolare și aterizare verticale, taxiul zburător va avea o rată de siguranță mare. Bateriile aparatului asemănător cu o dronă ar urma să-i fie schimate de roboți, în stațiile de la sol, denumite Volo-Hubs și Volo-Ports.

Parallax

Vizualizari
2868
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri