Raluca Abrihan

Clever Taxi, cumpărată de o firmă germană cu peste 10 milioane euro

Imagine principala
clever taxi

Clever Taxi, aplicatie românească ce are peste 600.000 de utilizatori, a fost cumpărată de germanii de la mytaxi, parte a grupului Daimler. Tranzactia a fost de peste 10 milioane de euro.

 

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru (FOTO) și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicație de e-hailing din țară.

 

Platforma Clever Taxi va continua să funcționeze ca până acum pentru utilizatori şi şoferi, spun reprezentanţii firmei.

 

Prin această achiziție strategică, mytaxi accelerează expansiunea internațională a aplicației de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi.

 

Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene, mytaxi este liderul de piață în industria aplicațiilor e-hailing. România devine a 11-a țară din Europa în care mytaxi funcționează.

 

În plus, la Bucureşti ar putea fi deschis un centru de dezvoltare pentru soluţii de mobilitate. Constructorii auto investesc în astfel de aplicaţii pentru ca se schimba obiceiurile publicului, scrie HotNews.ro.

 

Ce se va întampla acum? Ţn primul rând că efectivele companiei vor creşte cu câteva zeci de persoane, cele mai optimiste prognoze fiind că se poate ajunge la 100 de angajaţi, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult decât în prezent. "Avem planuri ambiţioase şi ne-am dori să facem aici un hub de dezvoltare soluţii de mobilitate la nivel global", spune Rotaru.

Şi CEO-ul Mytaxi, Andrew Pinnington, spune că Bucureştiul este pe lista companiei pentru un centru de dezvoltare de soluţii de tehnologie, dar o decizie se va lua pste căâeva luni după ce Clever Taxi va fi integrată în compania care o preia. De la Bucureşsti s-ar putea lucra la dezvoltarea platformei globale MyTaxi şi la aplicatiile specifice diverselor ţări.

 

Constructorii auto îşi îndreaptă privirea către aplicaţiile mobile

General Motors a investit în Lyft, Toyota a devenit acţionar la Uber, Volkswagen a investit în Gett şi Daimler are mai multe proiecte de acelaşi fel. Marii constructori auto investesc în aplicatii mobile de transport persoane, aplicaţii din aţa numitele domenii ride-sharing şi e-hailing.

 

Citeste continuarea pe HotNews.ro

Parallax

Vizualizari
655
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri