Claudiu Zamfir

Chinezii de la Geely investesc 50 milioane Euro în taxiul zburător Volocopter, alături de alți finanțatori

Thumbnail

Startup-ul german Volocopter, care vrea să scoată pe piață un taxi zburător în întregime electric, a obținut luni o finanțare de la producătrul auto chinez Geely, deținător al brandurilor Volvo și Lotus.

„Am semnat pentru investiția noastră de serie C. Runda de 50 de milioane de euro a fost condusă de Geely Holding, cu participarea unor investitori noi sau deja prezenți, din Europa, America și Asia. Avem planuri mari pentru anii următori și aceste noi fonduri ne vor ajuta să aducem pe piață vehiculul nostru VoloCity”, a anunțat, luni, Volocopter.

Fondat în anul 2011 de Alexander Zosel și Stephan Wolf, startup-ul german a obținut, până acum, investiții totale de circa 80 de milioane de euro. Printre investitori se mai numără compania germană Daimler (care deține brandul Mercedes) și producătorul american de procesoare Intel.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.

Cu decolare și aterizare verticale, taxiul zburător va avea o rată de siguranță mare. Bateriile aparatului asemănător cu o dronă ar urma să-i fie schimate de roboți, în stațiile de la sol, denumite Volo-Hubs și Volo-Ports.

 

Parallax

Vizualizari
3489
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri