Claudiu Zamfir

10 milioane dolari pentru un startup fondat de un IT-ist român, fost angajat al Google

Thumbnail

Un startup de tehnologie în domeniul sănătății (medtech), fondat în SUA de un IT-ist român alături de trei asociați, a obținut, marți, o finanțare de capital de risc de 10 milioane de dolari.

Startup-ul Stellar Health a anunțat că a primit runda de finanțare de serie A din partea unui grup de investitori, condus de firma americană de venture capital Point72 Ventures, specializată pe investiții în companii de tehnologie early stage.

Astfel, în cei 2 ani de existență, startup-ul medtech adună investiții totale de aproape 15 milioane de dolari, în 3 runde, conform Crunchbase.com

Stellar Health a fost fondat în anul 2018, la New York, de programatorul român Octavian Costache, alături de 3 asociați: Ari Brenner, Ben Kraus și Michael Meng.

Pe scurt, startup-ul a realizat o platformă de medicină VBC (value based care), cu ajutorul tehnologiei cloud. Prin această platformă, folosită deja în 11 state americane, medicii țin legătura cu pacienții și obțin permanent informații pentru îmbunătățirea procesului de îngrijire. VBC este importantă pentru că pune accent pe menținerea sănătății pacienților, reducând costul total al îngrijirii, în timp ce furnizorii de servicii de sănătate sunt recompensați mai degrabă pe baza rezultatelor decât pe baza volumului de servicii oferite pacienților.

În prezent, românul Octavian Costache (40 de ani) este co-fondator și CTO (director de tehnologie) al startup-ului american Stellar Health.

El are studii de informatică și inteligență artficială la Politehnica bucureșteană (1999-2005), iar în liceu a participat la tot felul de olimpiade de info. Încă student, în 2002,  Octavian Costache a fondat, alături de alți colegi, site-ul doizece.ro, o populară platformă de șah online și diverse jocuri de cărți.

Pe urmă, a plecat în SUA, unde a lucrat, aproape 6 ani, la gigantul IT Google, pe o poziție de senior software engineer (2005-2011). În 2012, s-a alăturat TechStars New York, unul dintre cele mai mari acceleratoare de startup-uri din lume, ajutând firmele tinere pe partea de tehnologie.

În anul 2013, la New York, Octavian a fondat, alături de 3 asociați, Spring Inc., un startup de comerț online (pe aplicație de mobil), care a ajuns să adune investiții de 100 de milioane de dolari și o echipă de 120 de angajați. În 2018, Spring a fost achiziționat de ShopRunner, un alt startup de comerț online, finanțat, printre alții, de grupul de e-commerce chinez Alibaba.

Octavian Costache a lucrat la Spring Inc. pe poziții de CTO și advisor, după care a plecat, în anul 2018, și a contribuit la fondarea Stellar Health.

Parallax

Vizualizari
13516
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri