Denisa Crăciun

Un startup fintech fondat de români vrea să strângă 300.000 Euro pe SeedBlink

Thumbnail

Startup-ul britanic Proportunity, fondat de tineri antreprenori români stabiliți în Anglia, vrea să obțină 300.000 de euro pe SeedBlink, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Runda de finanțare este susținută de doi investitori principali, Venture Friends și Kibo Ventures, cu un aport de 1,17 milioane euro fiecare, susține startup-ul.

Finanțarea va fi utilizată pentru a dubla impactul de marketing și pentru a lansa două noi produse în acest an, Rent to Buy și 0% depozit.

„Viziunea noastră este de a face cumpărarea de proprietăți la fel de simplă precum închirierea. Produsul actual este conceput pentru persoanele care au un avans de 5%, dar care se străduiesc să acceseze un credit ipotecar suficient de mare pentru a obține casa pe care și-o doresc cu adevărat. Proportunity îi ajută pe clienți să cumpere mai inteligent, datorită tehnologiei noastre de învățare automatizată, și să cumpere mai repede cu ajutorul amplificatorului nostru de ipotecă. Tehnologia de învățare automată îi ajută pe cumpărători să găsească locuințe cu potențial ridicat de creștere, asigurându-i că fac o investiție inteligentă pentru cea mai importantă decizie financiară din viața lor”, declară Vadim Toader, CEO și cofondator.

„Mă bucur să văd impactul serviciilor noastre și sper că și mai mulți investitori ni se vor alătura în călătoria noastră de a ajuta un milion de persoane de a accesa casele pe care și le doresc până în 2030”, a mai spus el. 

Runda de investiții poate fi accesată AICI.

Target-ul startup-ului este de 2,6 milioane de euro. 2,46 de milioane euro au fost deja strânse, iar acum compania vrea ca în următoarele 13 zile să mai obțină încă 300.000 de euro. 

Platforma online Proportunity îmbină învățarea automată și finanțele schimbând sistemul tradițional de împrumuturi din Marea Britanie.

Tehnologia permite trierea proprietăților cu potențial ridicat, minimizând în același timp riscul de pierdere.

Compania spune că a finanțat deja peste 117 milioane de euro în achiziții de proprietăți din 2018, cu o creștere de 200% de la an la an a numărului de clienți noi.

„Proportunity se remarcă printre fintech-urile europene și suntem foarte bucuroși să împărtășim această oportunitate de investiție de tip VC cu investitorii noștri. Atât Vadim Toader, cât și Ștefan Borodea sunt reprezentativi pentru fondatorii români de succes din străinătate, care au construit încrederea cu o echipă puternică, o tracțiune mare și VC-uri internaționale de top, cum ar fi VentureFriends și Kibo Ventures. Este interesant pentru noi să avem prima serie Series A+ cu un export de informații românești”, spune Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer la SeedBlink.

Ce este Proportunity, startup-ul fondat de români, care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”

Acum, compania susține că este evaluată la 42 de milioane de euro.Compania a fost fondată în 2018 de Vadim Toader, specializat în fintech și servicii financiare și de Ștefan Boronea, cu peste 10 ani de experiență în inteligență artificială.

Proportunity se adresează mai ales pieței din Regatul Unit, o piață de 1,1 trilioane de euro, însă   până în 2025 intenționează să se extindă și pe segmentul rezidențial din SUA și Europa Centrală.

Pentru 2022, startup-ul estimează venituri de 4,13 milioane de euro, în timp ce pentru 2025 estimează 125 milioane de euro.

Proportunity a înregistrat o creștere a portofoliului de 6,4% în ultimii trei ani. În primele luni din 2022, startup-ul a finanțat achiziții de proprietăți de aproape 47 miloane de euro, mai mult cu 152% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Echipa Proportunity este formată din 32 de angajați cu experiență vastă în domeniul inteligenței artificiale și al previziunilor și cu un board cu expertiză extinsă în scalarea companiilor care înregistrează creșteri importante.

Parallax

Vizualizari
345
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri