Claudiu Zamfir

Românii de la Proportunity au obținut o nouă finanțare de 8,2 milioane euro, în Marea Britanie

Thumbnail

Startup-ul britanic Proportunity, fondat de tineri antreprenori români  stabiliți în Anglia, obținut, joi, o finanțare bancară de 7,5 milioane de lire sterline (peste 8,2 milioane euro) pentru a acorda la rândul său împrumuturi celor care își cumpără locuințe cu credit ipotecar, în Regat.

Potrivit unui comunicat transmis de Proportunity publicației StartupCafe.ro, finanțarea de 7,5 milioane de lire sterline este condusă de Conister Bank. În 2018, startup-ul britanic cu fondatori români a mai obținut o astfel de finanțare bancară, de 5 milioane de lire sterline, pentru facilitatea sa de creditare a cumpărătorilor de locuințe din UK.

Separat, Proportunity a mai primit și investiții de capital de risc  (tip equity), de cel puțin 4,3 milioane de dolari, conform Crunchbase. Investițiile s-au concentrat pe lansare pe piață, dezvoltarea tehnologiei, marketing.

Proportunity a fost înființat în anul 2016, la Londra, de doi antreprenori români: Vadim Toader și Stefan Boronea. Firma, care activează în zonele de tehnologii pentru servicii financiare (FinTech) și afaceri imobiliare (PropTech), îi sprijină pe cei care își cumpără locuințe cu credit ipotecar în UK.

Startup-ul foloseşte inteligenţa artificială pentru a anliza şi a estima evoluţia preţurilor imobiliare din diferite zone din Londra, pentru anii următori, şi îi ajută pe utilizatori să-şi găsească loucuinţa dorită.

Mai mult, cei care au nevoie pot accesa împrumuturi de până la 15% din valoarea locuinţei, bani cu care îşi pot achita o parte din avansul pe care trebuie să îl plătească dacă fac un credit ipotecar. Prin acest împrumut, startup-ul cumpără de fapt 15% din locuinţa respectivă, iar în cazul în care proprietarul vinde locuinţa peste câţiva ani firma va încasa 15% din valoarea pe care casa sau apartamentul o are la momentul respectiv (chiar dacă este mai mare sau mică decât cea iniţială).

Serviciul lor seamănă cu un program statului britanic, “Help To Buy”, care este asemănător cumva și cu „Prima Casă” din România. Spre deosebire de programul guvernamental britanic, serviciul oferit de Proportunity permite și cumpărarea de locuințe vechi.

De menționat că Proportunity a fost selectat recent în programul de accelerare de business Tech Nation, la secțiunea FinTech, prin care au fost sprijinite, în trecut, și companii ca Monzo și Revolut.

Parallax

Vizualizari
2517
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri