Claudiu Zamfir

Startup-ul clujean .lumen, inclus în clubul select EIC, al „campionilor europeni” în tehnologie

Thumbnail

Startup-ul clujean .lumen a fost inclus în prima cohortă a EIC Scaling Club, un club select de campioni ai tehnologiilor profunde (deep tech), prin care Uniunea Europeană vrea să stimuleze dezvoltarea noilor „unicorni” europeni.

Compania fondată de antreprenorii Cornel Amariei, Gabriel Chindriş și Mihai Ivașcu a intrat astfel pe o primă listă de 48 de companii incluse în EIC Scaling Club, o inițiativă a Consiliului European pentru Inovație (EIC).

.lumen și celelalte 47 de firme incluse pe listă vor intra într-un program de accelerare de 2 ani, care cuprinde menorat, branding și evenimente itinerante (roadshow) pentru atragere de investiții și parteneriate. Activitățile acestei prime cohorte vor fi lansate la Bruxelles, pe 9 și 10 aprilie 2024.

În total, EIC Scaling Club își propune să strângă peste 100 de startup-uri europene, următoarea cohortă urmând să fie anunțată în toamnă.

Reamintim că EIC are la dispoziție peste 10 miliarde de euro, pe care îi investește în startup-uri de tehnologie și proiecte de cercetare. Românii de la .lumen au primit o finanțare de 9 milioane EUR prin intermediul EIC.

Acum, startup-ul românesc a fost inclus în EIC Scaling Club  la categoria Next-Gen Computing. Vezi lista celor 48 de startup-uri admise în program.

.lumen a început ca un proiect de cercetare, la sfârșitul anului 2018, fiind un răspuns la nevoia şi provocarea de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Startup-ul clujean dezvoltă un dispozitiv care, purtat la nivelul capului ca pe o cască sau ca pe ochelari, ajută persoanele nevăzătoare cu indicații de orientare la deplasare, asemeni unui câine-ghid.

Parallax

Vizualizari
318
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri