Denisa Crăciun

Startup bucureștean de gestionare a costurilor IT, investiție de peste 1 milion EUR

Alex Cojocaru

Un startup bucureștean care oferă companiilor o soluție software pentru administrarea costurilor IT a finalizat o rundă de investiții în valoare de peste 1 milion de EUR.

Licenseware, lansat în 2020 de Alex Cojocaru, Ciprian Grigore și Chris Allen cu un prototip de soluție software, vrea să utilizeze finanțarea obținută pentru dezvoltarea produsului său și pentru extindere pe piața globală.

Runda de finanțare de peste 1 milion de EUR pe care a ridicat-o startup-ul a fost condusă de Early Game Ventures, la care s-au alăturat Fortech Investments, Acequia Capital și Hellen’s Rock.

Totodată, au mai paritcipat și RocaX, Growceanu, Transylvania Angels Network și Startup Wise Guys.

„Licențierea și cheltuielile asociate utilizării de software reprezintă un factor major de cost pentru orice companie. Oportunitatea de piață este uriașă iar pașii pe care i-am parcurs până acum s-au concentrat pe construirea unui produs competitiv. Suntem recunoscători pentru validarea incredibilă pe care industria și investitorii ne-au acordat-o până acum. Cu această nouă infuzie de capital suntem pregătiți să accelerăm intrarea și expansiunea pe piața globală, menținând în același timp viteza de dezvoltare la nivel de produs”, spune Alex Cojocaru (foto), Co-Fondator și CEO al Licenseware.

De cealaltă parte, Ciprian Grigore, CTO și co-fondator al startup-ului, spune că „această nouă rundă de investiții ne va permite să ne ținem de promisiunea de a oferi clienților noștri posibilitatea scurtării timpului de acces la informații valoroase de business”.

„Tracțiunea și înțelegerea de acum a pieței, setul consolidat de aplicații pe care l-am dezvoltat, planul de dezvoltare extins pe care ni l-am propus și acest SDK care permite dezvoltarea accelerată a platformei în continuare, ne fac să afirmăm că suntem pregătiți să propulsăm Licenseware la un cu totul alt nivel în 2023”, spune Chris Allen, CSO și Co-Fondator al Licenseware.

„Cu această nouă investiție ne vom concentra o cantitate semnificativă de resurse pe extinderea Licenseware pe piețe strategice, într-un ritm agresiv, pe care nu l-am putut realiza până acum. Este inutil să spun cât sunt de încântat”, completează acesta.

Parallax

Vizualizari
987
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri