Redacția StartupCafe.ro

Startup-ul românesc Licenseware a primit 120.000 euro la o primă rundă de investiții

Thumbnail

Un startup românesc care oferă companiilor o soluție software pentru administrarea costurilor IT, Licenseware, a primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 euro. Runda a fost condusă de un fond de investiții cu bani europeni și o firmă de software din Cluj-Napoca.

Licenseware s-a lansat în 2020 cu un prototip de soluție software și a fost participant în acceleratoarele How To Web si StepFWD. 

Compania spune că și-a extins între timp oferta într-o platformă care automatizează administrarea licențelor software.

”Soluția noastră permite organizațiilor să țină sub control modul în care cumpăra și folosesc software. Ajutăm companiile să-și reducă cheltuielile și să transforme riscul asociat cu utilizarea software-ului enterprise în oportunitati de creștere”.

Licenseware s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații care susțin utilizatorii de software Oracle, urmând să lanseze și aplicații pentru managementul licențelor de la cei mai mari producători de software ca Microsoft, SAP și IBM în viitorul apropiat.

Licenseware își extinde acum echipa pentru a accelera dezvoltarea produsului și creșterea cotei de piață.

“Pentru mai mult de un an ne-am asigurat singuri finanțarea. Această primă rundă va accelera ritmul de creștere necesar pentru a ne atinge obiectivul de a dezvolta primul License Management App Ecosystem,” a spus Alex Cojocaru, Co-Founder și CEO Licenseware

Prima rundă de finanțare, de 120.000 de euro, vine de la Early Game Ventures, conducător al rundei și de la o companie de software, Fortech, din Cluj-Napoca, se arată în comunicatul startup-ului.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc finanțat cu bani din programe ale Uniunii Europene: finanțarea principală vine din Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 iar cofinanțarea este asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fortech este o software din Cluj-Napoca și se prezintă ca ”unul din cei mai mari furnizori de servicii IT din regiune”. Compania are o ramură dedicată pentru investiții despre care spune că ”ajută antreprenorii cu finanțare, dezvoltare, parteneriate sau consultanță, pentru a crea startup-uri profitabile și a susține soluțiile inovative”.

 

Parallax

Vizualizari
753
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri