Denisa Crăciun

Startup românesc care ajută companiile să-și gestioneze costurile IT, investiție de 500.000 Euro

Thumbnail

Licenseware, un startup românesc care ajută companiile să-și gestioneze costurile IT, a ridicat o rundă de investiții în valoare de 500.000 de euro.

Runda de investiții a fost condusă de Early Game Ventures, cu participarea Fortech Investments, a informat startup-ul printr-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Platforma Licenseware a fost lansată în mai 2021 și ajută „companiile să reducă costurile, riscurile și complexitatea asociate cu utilizarea software-ului pentru corporații”, susține compania.

Tot în mai 2021, startup-ul a primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 euro. 

„Runda inițială de Pre-Seed ne-a oferit suficient suport pentru a ajunge la următoarea etapă a evoluției noastre. Acum este timpul să trecem la un nivel superior. Această investitie (Seed) ne va accelera și mai mult rata de creștere și ne va permite să ne extindem mai eficient în alte piețe, cum ar fi SUA și Australia”, a spus Alex Cojocaru, co-fondator și CEO al Licenseware.

„Licenseware e mai mult decât o tehnologie, e o schimbare de paradigmă, și runda aceasta ne va permite să împingem și mai departe noțiunea de ce  poate însemna IT Asset management pentru companii”, a declarat Ciprian Grigore, CTO și co-fondator Licenseware.

„Această nouă rundă ne permite să accelerăm în mod semnificativ dezvoltarea și livrarea soluțiilor pe care noi și comunitatea specialiștilor în gestionarea activelor IT credem, în mod colectiv, a fi viitorul managementului licențelor software”, a menționat Chris Allen, CSO și co-fondator Licenseware.

Startup-ul, care a fost participant în acceleratoarele How To Web si StepFWD, spune că până acum s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații pentru administrarea licențelor software Oracle.

Din ianuarie 2022, compania spune că va lansa aplicații care vin să sprijine nevoile dinamice de licențiere ale utilizatorilor Microsoft. Planurile de dezvoltare Licenseware includ și aplicații bazate pe AI care vor ajuta companiile să analizeze contractele de licențe software și să gestioneze licențierea bazată pe blockchain.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

De cealaltă parte, Fortech Investments este o divizie a Fortech, compania românească de software development în regim outsourcing de peste 18 ani susține că ajută „antreprenorii și start-up-urile aflate în orice stadiu să-și atingă obiectivele de business cu finanțare, parteneriere și smart money”.

Parallax

Vizualizari
612
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri