Claudiu Zamfir

Sibiu: Studenții învață despre blockchain și fintech, printr-un parteneriat Universitate-MultiversX (fost Elrond)

beniamin mincu-multiversx

Compania românească MultiversX (fost Elrond), cunoscută și pentru criptomoneda sa, EGLD, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), alăturându-se altor 5 firme locale care susțin financiar și didactic o inițiativă menită să modeleze educația tinerilor în tehnologiile blockchain și fintech.

Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS introduce din această toamnă un nou program de studii de licență, cu o abordare inovativă și de actualitate, sub denumirea de Business Informatics (Informatică Economică). Acest profil va fi predat exclusiv în limba engleză de către profesori calificați, dar și de către specialiști din zona de business și antreprenori cu experiență relevantă în domeniu. Specializarea va cuprinde 30 de locuri fără taxă pentru studenți, din care 10 subvenționate de la bugetul de stat și 20 subvenționate de către cele 6 companii implicate în acest demers.

Ca parte a colaborării dintre MultiversX și ULBS, studenții vor avea posibilitatea ca, pe parcursul semestrului 2 din cadrul anului 3, să studieze disciplina “Blockchain and FinTech Applications”, familiarizându-se astfel cu toate particularitățile și funcționalitățile rețelei blockchain MultiversX, dar și cu aplicațiile descentralizate ce fac parte din ecosistem, a precizat compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cursul dedicat proiectului MultiversX va presupune un format cu o durată de 14 săptămâni, cu 2 ore de curs și 2 ore de laborator pe săptămână. Studenții vor avea șansa de a dobândi cunoștințe teoretice și practice chiar de la membrii echipei MultiversX, care vor fi implicați direct în actul educațional.

„Tehnologia blockchain facilitează accesul la instrumente financiare și alte servicii digitale oricui, de oriunde de pe glob, aducând totodată și alte avantaje precum rezistența la cenzură, compozabilitate, performanțe ridicate și costuri reduse. În calea către o economie bazată pe această tehnologie și adopția acesteia, înțelegem pe deplin importanța și necesitatea unui act educațional de calitate. Acesta reprezintă cheia care susține dezvoltarea individuală, dar ne și conectează la potențialul inovator al tinerilor, care vor deveni, la rândul lor, arhitecții economiei viitorului”- a declarat Beniamin Mincu, CEO MultiversX.

Firma spune că această colaborare se înscrie într-un „efort mai larg al MultiversX de a contribui la dezvoltarea întregii industrii blockchain”.

Cu intenția declarată de „a stimula adopția în cadrul unui segment ce manifestă un interes nativ pentru noile tehnologii”, o serie de alte activități și evenimente sunt planificate. Demonstrații, hackathons, dar și ghiduri și materiale educative au ca scop integrarea unui flux nou de tineri entuziaști în ecosistemul MultiversX.

„Compania MultiversX demonstrează un angajament puternic în domeniul educației prin implicare activă, iar această punte între lumea academică și cea de business poate să aducă beneficii reciproce. Pe de o parte, facultatea se bucură de know-how prin experiența unui lider tehnologic, ceea ce sporește calitatea educației oferită studenților. Pe de altă parte, MultiversX beneficiază de oportunități de cercetare aplicată și atragere de talente noi, contribuind la dezvoltarea și avansul industriei tehnologice” a declarat Conf. univ. dr. Eduard Stoica, Prodecan / Facultatea de Științe Economice

Un raport publicat în octombrie 2022 de SlashData, companie specializată în analiza economiei dezvoltatorilor software, citat de MultiversX, evidențiază faptul că programatorii cu 6-10 ani de experiență au cea mai mare deschidere pentru a lucra în cadrul industriei blockchain. Chiar dacă unii dintre ei nu sunt încă suficient de experimentați pentru a activa în această industrie, programatorii ce au maxim 5 ani de experiență sunt nu doar interesați, ci se și instruiesc în mod activ pentru a face acest pas.

„Prin urmare, unul dintre factorii cheie pentru încurajarea adopției tehnologiei blockchain în general, și a rețelei MultiversX, în particular, poate fi atragerea programatorilor încă de la începutul carierei acestora, sau chiar de pe băncile facultății” - spune compania sibiană.

Parallax

Vizualizari
413
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri