Claudiu Zamfir

Românii de la Neurolabs au câștigat 50.000 Euro la o competiție UiPath-Microsoft

Thumbnail

Startup-ul Neurolabs, fondat de 3 tineri antreprenori români, a câștigat premiul Start-up Automation, la competiția UiPath Automation Awards CEE & Turkey 2020.

Astfel, startup-ul, care dezvoltă tehnologii de Computer Vsion, primește un premiu cash de 50.000 de euro din partea Microsoft, precum și mentorat, sprijin tehnologic pentru 12 luni și 30 de ore de suport marketing din partea „decacornului” româno-american UiPath.

Pentru Neurolabs, este un moment important și cea mai bună validare pe care o puteam primi pentru viziunea noastră de a democratiza tehnologia de Computer Vision, mai ales în domeniul automatizărilor. De-abia așteptăm să începem să lucrăm cu echipele UiPath pentru a ajunge cu soluția noastră în comunitatea tehnologiilor RPA (robotic process automation n.r.). Este cel mai bun moment, pentru că acum lansăm platforma noastră pentru dezvoltatorii RPA”, a spus Paul Pop, CEO-ul Neurolabs.

Neurolabs a fost fondat în anul 2018, în Marea Britanie, de 3 antreprenori români: Paul Pop (CEO), Remus Pop (COO) și Patric Fulop (CTO). În prezent, firma are birouri în România și Scoția și a obținut până acum finanțări de capital de risc de 1,3 milioane de euro.

Startup-ul spune că face pionierat în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte.

Neurolabs își propune asfel „democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii”. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare. În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o  fracțiune de timp.
 
Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

Revenind la concursul UiPath Automation Awards CEE & Turkey 2020, secțiunea Scale-up Award a fost câștigată de compania IT poloneză Salesbook, care a creat un instrument inovator pentru vânzări, compatibil cu orice sistem de management al relației cu clienții (CRM), folosit de firme la nivel global. Polonezii au astfel ocazia de a-și prezenta produsele către 4 potențiali clienți aleși de UiPath și primesc acces în UiPath Immersion Labs, mentorat, suport tehnologic.

Anul trecut, startup-ul românesc SmartDreamers, soluția tech de recruitment marketing automation, a câștigat categoria Scale-up.

Parallax

Vizualizari
1761
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri