Claudiu Zamfir

Doi IT-iști români au primit 2 milioane dolari, investiție în sistemul lor care ajută firmele să-și păstreze angajații

Raluca si Bogdan Apostol

Doi IT-iști români, cu doctorate obținute la Iași, au realizat o platformă software de resurse umane care ajută firmele să-și păstreze angajații, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 2 milioane de dolari de la investitori străini și români.

Raluca Apostol și Bogdan Apostol au făcut facultatea la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi de la Iași și acolo și-au luat licența, masteratul și doctoratul în informatică. Au lucrat o perioadă în România, unde au dezvoltat business-uri proprii, iar apoi s-au dus în Statele Unite, în Silicon Valley. Aici au lansat, în anul 2018, startup-ul Nestor, care are sediul la San Francisco.

Miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, startup-ul Nastor a anunțat atragerea unei runde de investiții de 2 milioane de dolari, în schimbul unor participații în afacere. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții bulgăresc Eleven Ventures, cu participarea fondului românesc Underline Ventures si a mai multor angel investors din San Francisco.

Nestor spune că va folosi banii pentru a dezvolta echipele de vânzări și customer success, dar și pentru a-și accelera expansiunea în segmentul enterprise pe piețele din SUA și America Latină. Firma va investi în continuare în inovație la nivelul produsului și intenționează să lanseze un modul inteligent pentru planificarea carierei, modul cu ajutorul căruia angajații „vor putea explora cu ușurință care sunt direcțiile alternative pe care le pot urma în carieră și care sunt skill-urile și competențele pe care ar trebui să le dezvolte în perioada următoare”.

Nestor este un business rezultat în urma pivotării unui produs realizat mai înainte de fondatori, Emojer. Raluca Apostol și Bogdan Apostol, alături de Adrian Pironescu, aveau inițial un studio de animații, Marionette. Acesta a dezvoltat produsul Emojer, care oferă posibilitatea de a transforma o fotografie reală într-un emoji animat, pe mobil. În 2018 cu Emojer au fost acceptați în acceleratorul de afaceri YCombinator, cel mai mare din lume, unde au obținut și mici investiții (pre-seed). Ulterior, Emojer a pivotat către platforma de resurse umane Nestor.

Ce face Nestor pe piața muncii

Startup-ul spune că platforma sa de „People Intelligence transformă modul în care organizațiile își dezvoltă și își păstrează angajații”, prin crearea unui limbaj comun axat pe competențe.

Nestor aduce împreună procesele de engagement, management al performanței și dezvoltare a angajaților, printr-o abordare bazată pe competențe.

Ca tehnologii, soluția utilizează predictive analytics și un sistem inteligent de nudging automation pentru a ajuta companiile să dezvolte și să păstreze angajații.

Platforma conectează competențele angajatului cu cele mai importante procese de talent management prin crearea unui profil unitar bazat pe skill-uri, profil care permite angajaților să identifice direcții noi posibile în cariera profesională sau să preia noi roluri în interiorul companiei, bazate atât pe interesele proprii, cât și pe nevoile companiei. Cu ajutorul Nestor, fiecare angajat este încurajat să preia controlul asupra propriei dezvoltări, să acceseze noi oportunități de creștere, să se implice în inițiative transversale și să învețe skill-uri de viitor.

Bogdan Apostol, CEO & co-fondator Nestor:

„Fiecare angajat are un potențial unic. Viziunea noastră este de a crea acel spațiu în care fiecare angajat primește oportunitatea potrivită la momentul potrivit pentru a-și îmbunătăți continuu abilitățile ce îl vor ajuta să-și dezvolte cariera profesională. Ajutăm organizațiile să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea fiecărui angajat și să dăm liderilor de resurse umane abilitatea de a construi strategii agile de HR, strategii care se extind dincolo de abordarea tradițională a job-urilor prin plasarea skill-urilor în centrul celor mai importante procese de talent management”.

Vassil Terziev, Managing Partner Eleven Ventures:

“Bogdan și echipa sa aduc o perspectivă noua pieței de aplicații software, de people analytics și managementul talentelor, o piață care astăzi valorează miliarde de dolari. Platforma Nestor oferă vizibilitate angajaților asupra unor active non-lineare așa cum sunt skill-urile și abilitățile angajaților, engagementul, performanța, cultura și mobilitatea carierei într-un mod intuitive, dar în același timp inteligent. Suntem încântați să ne alăturăm călătoriei echipei Nestor pentru a oferi o Platformă de People Intelligence de sprijin al companiilor din întreaga lume.”

Bogdan Iordache, General Partner al Underline Ventures:

”Ne bucurăm să lucrăm cu Bogdan și Raluca și că am putut astfel să îi ajutăm să-și găsească partenerii potriviți cu care vor scala la nivel global. Îi cunoaștem de mult timp și le cunoaștem pasiunea pentru dezvoltarea angajaților.”

Nestor în actualul climat de lucru: munca hibridă, marea demisionare, demisia tăcută

Soluția românilor apare într-o perioadă în care piața globală a muncii, mai ales în SUA și Europa de Vest, este marcată de mediul de lucru hibrid (de acasă și de la birou) și de tendințele de demisii în masă din companii, în cadrul fenomenelor “The Great Resignation” (marea demisionare) și “Quiet Quitting” (demisia tăcută).

Aceste tendințe au forțat companiile și alte organizații să-și regândească și să redefinească fundamental strategiile de dezvoltare ale angajaților. Arhitectura inflexibilă prin care companiile definesc joburile, sau programele de training create fără a lua în considerare decalajul dintre abilitățile necesare și competențele reale ale angajatului, nu își mai au locul în această nouă dinamică a forței de muncă. Acest lucru are și un impact negativ direct asupra motivării angajaților, care au sentimentul că nu au niciun cuvânt de spus asupra modului în care își îndeplinesc atribuțiile la muncă. Dezvoltarea forței de muncă a viitorului este agilă, aliniată cu nevoile de business și democratizată, pentru a oferi angajaților mai multa autonomie și oportunități.

Platforma Nestor  susține că are deja o „rată de adoptie de 98% la nivel organizațional” și că se bucură de „încrederea managerilor și liderilor de HR din companii vizionare, de dimensiuni medii și mari, inclusiv companii din top Fortune 500 din Europa, America de Nord și America Latină”.

Cu ajutorul Nestor - susține startup-ul -  angajații din companii văd rezultate clare în avansarea carierei lor, își dezvoltă noi skill-uri și competențe, descoperă noi oportunități, pot accesa noi roluri în companie și rămân alături de companie pe termen lung. Recent, Andreea Baciu - Chief Culture Officer al UiPath – a devenit advisor al Nestor.

Parallax

Vizualizari
9482
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri