Denisa Crăciun

Frații Sandu și Sergiu Băbășan au vândut participațiile în Nooka Space și investesc în alte două business-uri

Frații Băbășan

Frații Sandu și Sergiu Băbășan, investitori și antreprenori în serie, ies din Nooka Space, o rețea de birouri inteligente de proximitate, și investesc în două business-uri bazate pe inteligență artificială.

Sandu (foto stânga) și Sergiu (foto dreapta) Băbășan au vândut participațiile în Nooka Space către „un investitor strategic cu obiectivul accelerării companiei”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

În perioada următoare, cei doi antreprenori vor investi în două proiecte bazate pe inteligență artificială: Footprints AI, startup românesc ce operează o platformă de Retail Media, și TINIA, soluție bazată pe Inteligență Artificială și blockchain, ce își propune să descentralizeze distribuția de energie solară, asigurând costuri mai mici pentru energia utilizată, concomitent cu reducerea consumului de energie.

Cei doi frați estimează că în 2023 vor atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 7 milioane de euro în companiile în care sunt acționari, cu focus pe Footprints AI și TINIA.

În ultimii ani, Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan au dezvoltat și au investit împreună în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționari în 9 companii: Footprints AI, TINIA, Blugento, Autodeal, Robin Good, StageMe, Bookr, iVox și CashControl.

„Atragerea unui investitor strategic în Nooka Space contribuie la accelerarea dezvoltării companiei, care are toate premisele să se extindă rapid. Exit-ul din Nooka Space ne permite să ne dedicăm toate eforturile creșterii celor două noi start-up-uri inovatoare în care am investit de la început, Footprints AI și TINIA , care au potențialul de a schimba radical industriile în care activează. Avem în vedere, în același timp, noi investiții în companii de tech early-stage, cu potențial mare de scalare internațională, care pot beneficia de know-how-ul și de ecosistemul de business pe care l-am dezvoltat”, spune Sandu Băbășan, investitor și antreprenor în serie.

Sandu Băbășan, 40 de ani, este absolvent al Facultății de Științe Economice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara și este antreprenor din anul 2005, imediat după terminarea facultății, când a pus pe picioare un business în industria online, alături de Sergiu Băbășan, 42 de ani, absolvent al aceleiași facultăți.

Ulterior au dezvoltat agenția de software development MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construiau magazine online la cheie pentru clienți internaționali, compania fiind, ulterior, achiziționată de către furnizorul de soluții software Pitech Plus. În 2019 au atras o investiție de 1 milion de euro pentru Blugento, din partea grupului polonez R22.

În 2021, devin parteneri Robin Good, un proiect de accelerare și dezvoltare de business dedicat startup-urilor tech din România.

Parallax

Vizualizari
621
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri