Claudiu Zamfir

Românca Luciana Lixandru, implicată în finanțarea unui startup IT cu 6,5 milioane de dolari

Thumbnail

Fondul de investiții Accel, unde românca Luciana Lixandru este partener, a condus o rundă de finanțare de 6,5 milioane de dolari, acordată unui startup IT britanic care mută pe internet conferințele offline și alte evenimente mari, cu până la 100.000 de participanți.

Românca este direct implicată, din partea Accel, în runda de investiții acordată celor de la Hopin de către fondul american, alături de alte firme de venture capital, precum Northzone, Seedcamp, Slack Fund și business angels.

Startup-ul, fondat în iunie 2019 de antreprenorul Johnny Boufarhat, susține că, prin platforma sa, poate muta din offline în online sesiuni de yoga sau ședințe de firmă, dar și evenimente de mari dimesiuni, de până la 100.000 de persoane.

Cu investiția obținută, Boufarhat vrea să crească limita de participanți de la 100.000 la 1 milion. În prezent, startup-ul britanic are 15 angajați, dar face angajări pentru a dezvolta mai departe platforma de evenimente și a se extinde global.

„Gândiți-vă la asta: Hopin ar fi putut să găzuiască online Mobile World Congress, astfel încât să nu mai fie anulat”, a declarat Luciana Lixandru, partener Accel, care s-a implicat direct în runda de investiții. Mobile World Congress 2020, care ar fi trebuit să aibă loc la Barcelona, pe 24-27 februarie, a fost anulat din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea coronavirusului din China.

„Capacitatea lui Hopin de a aduce oamenii împreună se reflectă în tracțiunea timpurie a produsului și în nivelul impresionant de răspândire pe care îl are. Deși este încă la început, produsul a ajuns să fie cunoscut foarte rapid și s-a răspândit ca incendiile de vegetație, iar lista de așteptare este de peste 10.000” de potențiali clienți, a mai spus românca, pe blogul Accel.

Luciana Lixandru este originară din Buzău, unde a absolvit Colegiul Național „BP Hasdeu”, potrivit publicației locale sansanews.ro. Părinții ei, Mihaela şi Nicolae Lixandru, au făcut afaceri în plan local, în domeniul cofetăriilor.

În 2003, Luciana a plecat în SUA pentru a face facultatea. Ea a studiat Matematica și Economia la Universitatea Georgetown din Washington (2003-2007), iar apoi a lucrat, ca analist, la Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume.

La Accel Partners, românca a coordonat în anul 2017 o rundă de investiții de serie B în valoare de 153 de milioane de dolari, acordară companiei de automatizări software UiPath, fondate la București de antreprenorul român Daniel Dines.

Luciana a coordonat, printre altele, și investițiile Accel în compania de livrări Deliveroo.

Firma de investiții Accel Partners este cunoscută investițiile sale timpurii în startupuri care între timp au devenit companii uriașe, printre care Facebook, Dropbox, Flipkart, Slack.

Luciana Lixandru poate fi găsită AICI.

Parallax

Vizualizari
2601
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri