Claudiu Zamfir

Finanțare de 21 milioane dolari pentru un startup medical, lansat de un român, în SUA

emi gal.jpg

Un stratup care dezvoltă o tehnologie inovatoare de imagistică medicală RMN, lansat de un antreprenor român stabilit în SUA, a obținut, joi, o nouă finanțare, de 21 milioane de dolari, de la fonduri de investiții americane și alți investitori.

Startup-ul newyorkez Ezra a fost fondat, în anul 2018, de românul Emi Gal alături de co-fondatorul său, Diego Cantor, originar din Columbia.

Joi, compania a anunțat că a obținut o nouă rundă de investiții de 21 de milioane de dolari condusă de Healthier Capital, un fond de investiții lansat de Amir Dan Rubin, fost director al One Medical, divizia de sănătate a gigantului e-commerce Amazon. De asemenea, un investitor mai vechi în Ezra, FirstMark Capital, a condus runda alături de Healthier Capital. Au mai participat la această finanțare Allianz Life Ventures (un fond de investiții al companiei germane de asigurări), familia Schwarzman (miliardari americani), precum și antreprenorul bulgaro-american Vlad Tenev, fondator al aplicației de investiții Robinhood.

Astfel, startup-ul american fondat de Emi Gal ajunge să strîngă investiții de cel puțin 40 de milioane de dolari, în total.

Ezra a  realizat un soft care ajută la detectarea precoce a cancerului, la costuri reduse. Platforma folosește tehnologii de inteligență artificială care amplifică eficiența aparatelor de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN).  

„Vom folosi noua finanțare pentru a ne dubla eforturile în tehnologiile de inteligență artificială și pentru a continua să investim în master planul nostru: să oferim un RMN pentru întregul corp, la un preț de 500 de dolari. Recent am avut anumite realizări în inteligența artificială care îmi dau încredere că ne vom atinge acest obiectiv în următorii 2-3 ani”, a declarat Emi Gal.

Startup-ul Ezra este prezent în 18 locații din 7 orașe americane și își propune să se extindă mai mult, cu o țintă de 50 de centre imagistice în 20 de orașe din SUA, până la finalul anului 2024.

Emi Gal (38 de ani) este cunoscut, de aproape 20 de ani, ca antreprenor în serie, și pe scena românească a startup-urilor de tehnologie. În 2006, când avea doar 19 ani, el a fondat startupul Brainient, axat pe publicitate prin clipuri video interactive, difuzate pe internet. În 2016, Brainient a fost vândut unei companii britanice, Teads.

El este licențiat în Calculatoare și Matematică Aplicată, la Universitatea Spiru Haret din București (2004-2008).

Parallax

Vizualizari
2970
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Johnny
Phoenix
"Astfel, startup-ul american fondat de Emi Gal ajunge să strîngă investiții de cel puțin 40 de miliarde de dolari, în total." Domnule Zamfir, 40 miliarde mi se par cam mult, dar daca sunt adevarate - jos palaria. Pe web am gasit foarte putine informatii actuale despre treaba asta
Claudiu
Zamfir
Am corectat, multumesc. Am gresit eu din graba
poza de profil
Lorant
Barla
41 de milioane a adunat până acum, nu 40 de miliarde.
Cele mai multe fonduri investite au fost în Didi 13.8 miliarde. Dar în general se strîng fonduri de zeci-sute de milioane și asta va crește valoarea companiei la câteva miliarde.
Claudiu
Zamfir
am corectat, multumesc, a fost greseala mea
Claudiu
Zamfir
de fapt, sunt vreo 43 de milioane de dolari, rundele facute publice, dar am rotunjit la cel putin 40, in ideea ca pot fi si alte investitii, care nu au fost facute publice

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri