Claudiu Zamfir

Festivalul Untold atrage un investitor pentru expansiune internațională

untold-festival-dreamstime

Untold Universe, compania românească ce organizează festivalurile Untold la Cluj și Neversea la Constanța, urmează să primească un aport de capital de la un investitor important, pentru a se extinde la nivel internațional.

Fondul de investiții Mozaik Investments este investitorul care va intra în acționariatul firmei românești de entertainment, după cum a anunțat, Edi Chereji, directorul de comunicare al Untold, într-un comunicat postat pe Facebook.

Prin acest parteneriat, Mozaik va intra în acționariatul grupului Untold cu un pachet minoritar, urmând a furniza capital de creștere pentru dezvoltarea proiectelor Untold în plan regional și internațional - potrivit comunicatului.

„Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului Untold, începând cu anul 2023”, a precizat Untold Universe.

Tranzacția necesită aprobarea Consiliului Concurenței.

„Sunt convins că prin unirea forțelor cu Mozaik Investments vom reuși să facem pași uriași în expansiunea globală a brandului nostru principal, UNTOLD, dar și a altor proiecte din grup care au un potențial imens, plus dezvoltarea unor concepte noi. Experiența complementară a partenerilor noștri în scalarea și accelerarea proiectelor, adunată cu dedicarea și pasiunea echipei UNTOLD, ne vor ajuta să valorificăm încă din acest an oportunitățile apărute atât pe plan național, cât și pe plan internațional” - a spus Bogdan Buta - fondator Untold Universe.

Investitorul spune că a ales să finanțeze Untold în principal pentru echipa din spatele companiei.

„Suntem foarte încântați de parteneriatul cu UNTOLD. Chiar dacă este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri românești la nivel global, investiția noastră s-a bazat în special pe oamenii din spatele brandului. Considerăm că expertiza și motivația echipei vor fi determinante în expansiunea companiei, atât local, cât și internațional”, a afirmat Vlad Bușilă, de la Mozaik Investments.

„Investiția noastră în UNTOLD se înscrie în strategia Mozaik de a susține companiile și antreprenorii de top și de a participa în crearea de campioni naționali sau regionali de succes. UNTOLD este deja un succes incredibil și credem că alături de noi, compania va accelera dezvoltarea locală și internațională”, a menționat și Dan Fărcășanu de la Mozaik Investments.

Fondul de investiții Mozaik Investments, co-fondat de omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, s-a remarcat în România prin preluarea unui pachet de acțiuni de 35% din brandul românesc de cafenele 5 to Go, precum și prin achiziția participației de 51,12% deținute de Banca Transilvania în aplicația fintech românească Pago.

Parallax

Vizualizari
1560
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri