Claudiu Zamfir

Cel mai mare „decacorn” european

Thumbnail

Startup-ul britanic Checkout.com a anunțat, marți, că a ajuns să valoreze 15 miliarde de dolari, în urma unei noi runde de finanțări de 450 de milioane de dolari, obținute de la o serie de fonduri de investiții.

Procesatorul de plăți s-a proclamat „cea mai mare afacere susținută de fonduri de venture capital” din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și al patrulea fintech la nivel mondial. Astfel, se poate spune că Checkout.com este de azi cel mai mare „decacorn” european, adică o companie evaluată la cel puțin 10 miliarde de dolari, care ridică runde de investiții private, înainte de listarea la bursă.

Checkout.com întrece și startup-ul suedez Klarna, care ajunsese în septembrie 2020 la o valoare de 10,65 miliarde de dolari, fiind cel mai valoros fintech european la vremea aceea. Pe locul al treilea în topul fintech-urilor europene este Revolut, care valorează 5,5 miliarde de dolari (cel puțin).

Platforma Checkout.com ajută firmele în digitalizarea tranzacțiilor: acceptare și procesare de plăți online, precum și detectarea fraudei.

Fondat în anul 2012, la Londra, de către antreprenorul elvețian Guillaume Pousaz,  startup-ul a ridicat investiții totale de 850 de milioane de dolari.

Runda de investiții de marți, de serie C, în valoare de 450 de milioane de dolari a fost condusă de fondul de capital de risc new-yorkez Tiger Global Management, care a mai finanțat de-a lungul timpului startup-uri ce au ajuns între timp giganți tech:  Facebook, LinkedIn, Spotify, ByteDance, JD.com.

La investiție au mai participat: Greenoaks Capital, Insight Partners, DST Global, Coatue Management, Blossom Capital, Endeavor Catalyst și Fondul suveran al statului Singapore (GIC).

Parallax

Vizualizari
1415
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri