Claudiu Zamfir

Revolut mai ia 80 milioane dolari finanțare

Thumbnail

Aplicația de gestionare a finanțelor personale Revolut, folosită intens și în România, a obținut, vineri, încă 80 de milioane de dolari, investiții pentru dezvoltare, conform TechCrunch.com.

Noua finanțare private equity vine de la TSG Consumer Partners, un fond de investiții american. Aceasta este o extensie a rundei de investiții de serie D de 500 de milioane de dolari, condusă de un alt mare fond american, TCV, în februarie 2020.

Revolut își menține valoarea estimată de 5,5 miliarde de dolari, la care s-a realizat investiția din februarie. În cei 5 ani de existență, compania se apropie de investiții totale de 1 miliard de dolari.

Într-un mail trimis StartupCafe.ro, Revolut a confirmat informația și a menționat ce o să facă cu banii:

  • Va folosi finanțarea pentru a accelera implementarea operațiunilor bancare în Europa, incluzând lansarea de conturi curente și servicii de creditare, precum și lansarea de noi funcționalități printre care se numără o nouă modalitate de administrare a abonamentelor și un program de beneficii pentru clienți.
  • În săptămânile următoare Revolut va lansa o nouă funcționalitate pentru administrarea abonamentelor, care va permite utilizatorilor să își anuleze abonamentul printr-o simplă apăsare  de buton și îi va notifica atunci când abonamentul gratuit se apropie de final.
  • De asemenea, Revolut va folosi această finanțare și pentru a îmbunătăți programul de Rewards, care folosește analitice pentru a înțelege preferințele utilizatorilor, pentru ca apoi să le trimită în fiecare săptămână reduceri exclusive și oferte de cashback la brand-urile preferate.

Startup-ul fintech a fost fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Revolut spune că are în prezent circa 12 milioane de utilizatori la nivel internațional, din care 1 milion numai în România.

Chiar dacă nu eram în căutare activă pentru a obține capital suplimentar, am fost abordați de TSG cu o propunere interesantă de a lucra împreună. Ținând cont de istoricul TSG și faptul că au susținut unele dintre cele mai de succes și inovatoare companii B2C în  ultimii ani, am fost încântați să îi avem alături pentru a lucra la accelerarea rapidă a adopției pentru platforma noastră” - a spus acum Storonsky, CEO-ul Revolut.

Parallax

Vizualizari
5725
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri