Spark OneData

[P] Cum vor schimba Big Data Analytics și AI business-ul?

Thumbnail
Thumbnail

Dacă lucrezi într-o organizație care s-a împotrivit până acum schimbării din cauza mentalității învechite sau pentru că pur și simplu consideră că schimbarea e “prea dificil de gestionat” – nu-ți pierde optimismul, atitudinea asta nu ține așa mult în ziua de azi. Probabil deja există presiuni în direcția asta, dar pașii de la început sunt mici și greu observabili.

Am încercat să înțelegem care sunt semnele pe care le lasă tehnologizarea în organizații discutând cu Spark OneData, singurul proiect local de Big Data și Business Analitycs.

“AI și Big Data sunt cei mai recenți catalizatori de schimbare la nivel global. Va deveni noul normal să lucrezi cu data engineers și data scientists. Asta va schimba atât oamenii din organizații cât și procesele și tehnologia aflată în uz în momentul acesta”, a afirmat Cătălina Burcă, Project Manager Spark OneData.

Oamenii

Probabil unul dintre cele mai importante moduri în care AI va schimba organizațiile la nivel mondial este la nivelul uman, începând cu departamentul de HR. Orice calificare de “data engineer”  sau “data scientist” va deveni mai importantă pentru tinerii care se formează pentru un anumit domeniu, dar și pentru companiile care sunt progresiste atunci când vine vorba de utilizarea datelor în general (sau statistică, Machine Learning și AI) vor fi deosebit de prietenoase cu oricine se pricepe la partea de date.

Acești oameni,  în special inginerii de date, vor căuta organizații actualizate, ce folosesc tehnologii open source și pe care le știu deja (precum R și Python), mai degrabă decât să trebuiască să învețe sisteme noi, depășite, care necesită un sistem special cunoştinţe. În plus, adoptarea noilor tehnologii înseamnă și scurtarea procesului de integrare în organizație.

Dar, pe lângă aducerea de noi angajați, Big Data și AI îi vor schimba pe cei de acum. Adică vor furniza instrumente ce vor permite oamenilor de la toate nivelurile organizației să utilizeze date pentru a lua decizii.

Procese

Bun, deci toți colegii se vor transforma în mini-ingineri de date. Dar cum pornești transformarea asta?

Actualizarea tuturor se întâmplă pentru că organizația este în măsură să extindă utilizarea datelor în întreaga companie folosind un program care le oferă tuturor funcționalități de analiză a datelor. Asta implică o conexiune facilă direct la sursele de date - nu mai e nevoie să apelezi la un department IT - precum și la modalități simple de sharing a proiectelor între angajați, pentru validare și verificare încrucișată.

Tehnologie

Ingredientul final al acestui cocktail de Big Data și AI  este tehnologia, legată în multe privințe atât de oameni cât și de proces. E foarte bine să iți pregătești organizația de era Big Data, s-o faci mai flexibilă și mai actuală alegând să lucrezi cu tehnologii cât mai cutting edge, dar ce e de fapt important e să pui tehnologia de date la dispoziția tuturor, s-o faci ușor de folosit de toată lumea.

Asta înseamnă să iei în considerare o platformă Big Data care să ofere o experiență cât mai simplă utilizatorului, indiferent de nivelul sau de abilitate tehnologică.

Big Data și AI îți vor schimba organizația indiferent dacă ești pregătit sau nu, deci mai bine să fii pregatit, nu?

Spark OneData

Spark OneData este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date.  De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Parallax

Vizualizari
858
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 394
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri