Smile Media

[P] Cum să devii Data Scientist folosind doar Internetul

Thumbnail
Thumbnail

În lumea ultra tehnologizată de astăzi, toată lumea își dorește cât mai mult de la Big Data. De la companii la organizații non-profit la instituții guvernamentale, există o cantitate aparent infinită de informații care pot fi sortate, interpretate și aplicate pentru o gamă largă de scopuri.

Ăsta e și motivul pentru care Data Scientist e clar cel mai bun job în 2020. E în top 3 în SUA, după ingineri de Front End și developeri Java. Cum poți să urmezi cea mai tare carieră din secolul XXI, însă, dacă locuiești, de exemplu, în Focșani? 

Pentru a afla mai multe, am discutat cu singurul proiect local de Big Data, AI și Machine Learning din Romania, Spark OneData. 

Ce face un Data Scientist?

Cum poate o companie să sorteze și sa analizeze terabiti de date pentru a crea un plan de marketing? Cum pot departamentele guvernamentale să utilizeze modele de comportament pentru a crea programe sociale pentru comunități? Cum poate un utilizator să își folosească cel mai bine bugetul de marketing disponibil pentru a-și spori vizibilitatea și vânzările?

Toate astea depind de Data Science

Un Data Scientist poate proveni dintr-o gamă largă de medii educaționale, dar chiar dacă majoritatea vor avea o pregătire tehnică, ar putea include, de asemenea, domenii că Matematica și Statistica. Studiile economice sau în socio-umane sunt de asemenea comune printre profesioniștii de date.

Știința datelor este un domeniu complex și deseori confuz și implică zeci de abilități diferite care fac din definirea profesiei o luptă constantă.

În esență, un om de știință a datelor este cineva care adună și analizează cu scopul de a ajunge la o concluzie. Asta se face folosind diverse tehnici: pot prezenta datele într-un context vizual, este adesea numit „vizualizarea datelor”, permițând utilizatorului să caute tipare evidente, care nu ar fi observabile dacă informațiile ar fi prezentate sub forma unor numere pe o foaie sau într-un Excel. Adesea, un Data Scientist creează algoritmi extrem de avansați, care sunt folosiți pentru a determina tiparele și transforma datele dintr-o mulțime de numere și statistici în ceva care poate fi util unei afaceri sau organizații. La baza să, știința datelor este practica de a căuta sens în cantități în uriașe de date.

Cine e primul pe lista aplicanților la job?

Deci care sunt trăsăturile de top ale unui om de știință a datelor? Cum te poți prinde dacă ai ce e necesar pentru o carieră în domeniul științei datelor?

În primul rând, trebuie să fii capabil să-ți pui multe întrebări. Există atât de multe domenii și atâtea date de analizat, încât un Data Scientist are nevoie de o curiozitate inerentă, care să-i alimenteze nevoia de a găși răspunsuri.

De asemenea, vei avea nevoie de o simt puternic de organizare. Cu atât de multe date la dispoziție, abordarea lor într-un mod organizat este esențială. O bună organizare te va ajuta să ajungi la concluziile corecte la sfârșitul activității.

Alte trăsături, cum ar fi creativitatea, capacitatea puternică de a fi concentrat și o atenție sporită la detalii, te vor ajuta clar în viitoarea ta carieră.

Cum să devii un om de știință a datelor

Există trei pași generali pentru a deveni un om de date:

Obții o diplomă de licență în IT, informatică, matematică, fizică sau un alt domeniu aferent.

Urmezi un master în date sau domenii conexe.

Apoi cauți să acumulezi experiență în domeniul în care intenționezi să lucrezi (de exemplu marketing, farmaceutic sau telefonie).

Este, practic, complet imposibil să lansezi o carieră în acest domeniu fără o educație universitară. Reține, însă, că 73% dintre profesioniștii care lucrează în industrie au o diplomă absolvită și 38% au un doctorat. Dacă obiectivul tău e o poziție de conducere avansată, vă trebui să obții o diplomă de master sau de doctorat.

Mai ai de învățat matematică și statistică, de înțeles clar ce e cu învățarea automată, să înveți să codezi, să înțelegi cum se lucrează cu baze de date, lacuri de date și stocare distribuită, să înveți tehnici de combinare și curățare a datelor și elemente de bază ale vizualizării și raportării datelor. O nimica toată.

Spark OneData

Spark OneData este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date.  De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

 

 

 

Parallax

Vizualizari
2041
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri