Claudiu Zamfir

O aplicație românească de turism primește 1 milion de dolari, investiție condusă de arabi

Thumbnail

Turismul e încă afectat grav de criza COVID-19, dar o aplicație românească pentru pasionații de călătorii, încă nelansată oficial pe piață, tocmai a reușit să obțină o rundă de finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari, condusă de un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite.

Startup-ul Framey, înființat de numai 2 ani, a primit acum investiția seed de la fondul ICE Capital din Dubai, cu participarea unui fond de investiții din România, JECO Capital.

Framey va folosi fondurile pentru a investi în dezvoltarea aplicației, extinderea operațiunilor și a echipei și lansarea la nivel internațional - se arată într-un comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Fondată în 2019 de antreprenorii români Robert Preoteasa și Alexandru Iulian Florea, firma Framey construiește o aplicație care își propune să schimbe modul în care utilizatorii își aleg o destinație, inspirându-i pe aceștia, prin imagini, să parcurgă întregul proces al unei călătorii: de la inspirație, planificare, la experiența personală și apoi publicarea imaginilor pentru alți utilizatori.

„Suntem foarte încântați că am închis această rundă de finanțare și suntem optimiști cu privire la capitolul următor deoarece vedem oportunități enorme de creștere. Nu numai că am construit o platformă scalabilă pentru pasionații de călătorii, dar intenționăm să revoluționăm industria turismului, schimbând felul în care oamenii își plănuiesc călătoriile și experiențele. Pasionații de călătorii sunt din ce în ce mai influențați de imagini, așa că acesta a devenit scopul nostru - de a transforma fotografiile de vis în călătorii memorabile," a declarat Robert Preoteasa, cofondator și CEO-ul al Framey.

„Ne place să fim aproape de publicul nostru, să le înțelegem nevoile și să lucrăm pentru a-i inspira să descopere locuri noi, prin intermediul fotografiilor. Ne concentrăm pe impactul pe care îl au imaginile, deoarece credem că acestea îi inspiră pe oameni să descopere și să viziteze noi locuri în întreaga lume. Până în prezent, am primit feedback foarte bun de la testerii beta și de la creatorii cu care am colaborat,” a explicat Alexandru Iulian Florea, celălalt fondator.

Aplicația Framey, ce va fi lansată în această vară, îi va ajuta pe utilizatori să își facă planuri de călătorie, să găsească locuri interesante de vizitat în apropierea lor, să facă poze inedite și să împărtășească momentele frumoase cu alți utilizatori. În cadrul aplicației Framey, utilizatorii vor avea toate instrumentele necesare pentru a planifica un nou itinerariu de călătorie.

Ce este Framey

Framey este o aplicație mobilă, pentru iOS și Android, care își propune să ofere utilizatorilor opțiunea să își creeze itinerarii pornind de la imaginile pe care le apreciază în aplicație. Echipa Framey vrea să inspire pasionații de călătorii să folosească fotografiile pe care le admiră online pentru a le transforma în călătorii memorabile.

Folosind aplicația Framey, utilizatorii vor putea găsi locurile exacte de unde pot face poze frumoase atunci când călătoresc, misiunea companiei fiind de a ghida utilizatorii prin unele dintre cele mai frumoase locuri ascunse de pe pământ, oferindu-le în același timp o nouă perspectivă pentru atracțiile cunoscute.

„Credem că Framey are potențialul de a reinventa modul în care interacționăm cu experiențele de călătorie și social media. Pentru prima dată, jurnalele noastre de călătorie sunt alcătuite cu un simplu scroll pe ecranele telefoanelor mobile, în locul nenumăratelor ore de cercetare online. Suntem foarte bucuroși să ne implicăm în acest proiect și să conducem această rundă Seed de investiție împreună cu ICE Capital,” a declarat Andrei Costescu, antreprenor cu experiență în tehnologie și CEO al JECO Capital.

JECO Capital investește preponderent în startup-uri early stage de blockchain și alte tehnologii descentralizate.

La rândul său, ICE Capital investește în special în aplicații de mobil, tehnologii blochchain și startup-uri fintech. Un alt startup românesc în care a investit ICE Capital este Shape.host, fondat de Cristian Ciobanu, un antreprenor cu interese în zona de blockchain și criptomonede. Shape.host oferă hosting și alte servicii web.

---

Citește și despre alte aplicații românești de turism:

 

Parallax

Vizualizari
1041
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri