Claudiu Zamfir

Român din Silicon Valley, într-un grup de antreprenori care vrea să aducă 1 miliard de măști din China în SUA, prin crowdfunding

Thumbnail

Fostul președinte al acceleratorul de afaceri american Y Combinator, Sam Altman, alături de un grup de antreprenori tech din care face parte și un român, a inițiat o campanie de multifinanțare (crowdfunding) prin care vrea să aducă 1 miliard de măști de protecție din China în SUA, țara cea mai afectată de epidemia de coronavirus COVID-19.

Potrivit publicației americane TechCrunch.com, românul cooptat în proiectul 1billionmasks.com este Radu Spineanu, un antreprenor stabilit în Silicon Valley (Palo Alto, mai exact).

În România, Spineanu este cunoscut ca fondator al platformei de marketing afiliat 2Parale, devenită în prezent 2Performant. El a deschis platforma în anul 2008, imediat după ce a terminat facultatea (la Poli Timișoara), și i-a vândut-o omului de afaceri Dorin Boerescu. Printre primii investitori în 2Parale s-a numărat și Sergiu Neguț, un business angel foarte activ în România, cofondator al startup-ului FintechOS, printre altele.

Implicarea lui Radu Spineanu în inițiativa lui Sam Altman nu este deloc întâmplătoare. În anul 2014, startup-ul Two Tap, fondat de Radu Spineanu și Răzvan Roman, a făcut parte dintr-un program Y Combinator. Two Tap a realizat un serviciu de susținere a afacerilor din comerțul online, în principal pe dispozitivele mobile.

Scopul principal al inițiativei americane este să aducă în SUA 1 miliard de măști chirurgicale în 180 de zile. Pentru asta Sam Altman și echipa sa vor să atragă un număr cât mai mare de „investitori” care să devină devină un „grup cu putere mare de cumpărare”, pentru a plasa o ofertă puternică la producătorii din China.

Astfel, grupul lui Altman își propune să vândă apoi măștile de protecție cu 32 de cenți bucata (1 leu și 41 de bani) - preț fără taxe - în mod prioritar autorităților, spitalelor și companiilor din SUA.

Sam Altman speră să ajute astfel la prevenirea răspândirii coronavirsulului COVID-19 în America.

Parallax

Vizualizari
1752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri