Claudiu Zamfir

Platforma de marketing afiliat 2Performant România, locul al doilea la o competiție regională de idei de afaceri

Thumbnail

Platforma de marketing afiliat 2Performant România a obținut locul al doilea la CEE-Realeased, o competiție de idei de afaceri din Europa Centrală și de Est, care anul acesta a avut loc la Sofia, au anunțat, vineri, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

2Performant România a împărțit locul al doilea cu Unispotter din Austria, care a realizat o aplicație de mobil prin care elevii aplică la univeristăți, potrivit European Business Angels Network, organizatorul evenimentului.

Platforma 2Performant România a fost înființată de antreprenorul Radu Spineanu, în anul 2008, sub numele de 2Parale. Printre investitorii care au susținit platforma de marketing afiliat se numără și Sergiu Neguț, business angel și mentor de afaceri pentru mai multe startupuri și companii de tehnologie din România. De asemenea, Ștefan Iordache, manager (COO) al companiei de publicitate Leo Burnett România, a fost acționar al 2Parale.

Poziția de CEO al platformei este ocupată de Dorin Boerescu. În august 2016, 2Parale a făcut trecerea la brandul 2Performant, o rețea europeană de performance marketing. În prezent, platforma 2Performant România este un ecosistem ce pune în legătură specialiști de marketing online, web developeri, publisheri și bloggeri cu magazine online și branduri, în baza unui model de cost pe vânzare.  

Revenind la premiile regonale, câștigătorul CEE-Realeased 2018 este Photon, un start-up polonez care produce primul robot din lume care se dezvoltă împreună cu un copil și introduce copiii în lumea noilor tehnologii prin experiențe și experimente

Printre finaliști s-a mai numărat și incubatorul românesc de jocuri video Carbon.

De asemenea, din partea Bulgariei, pe lista finaliștilor a intrat Appzio, un startup care realizează aplicații de mobil, finanțat printr-un fond de capital de risc susținut de Uniunea Europeană. StartupCafe.ro a vizitat Appzio la Sofia și a stat de vorbă cu fondatorii săi, un bulgar și un finlandez.

Lista completă a finaliștilor CEE-Released 2018:

  • Unispotter, Austria
  • Appzio, Bulgaria
  • Fractory, Estonia
  • Monetizr, Letonia
  • MonitorCR, Polonia
  • PerfectDashboard, Polonia
  • Photon, Polonia
  • Carbon, România
  • 2Performant, România
  • GoOpti, Slovenia

Printre membrii juriului s-a numărat și Ludwik Sobolewski, co-fondator al companiei Cornerstone Communications și fost director al Bursei de Valori București.

CEE-Released este primul program transfrontalier din Europa Centrală și de Est, organizat de European Business Angels Network și Cornerstone Communications, care oferă oportunitatea de a propulsa companiile într-un mediu internațional de business angels și alți investitori - fonduri de capital de risc, fonduri care sunt interesate de companii dinamice, inovatoare și cu un potențial mare creștere.

Parallax

Vizualizari
560
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri