Claudiu Zamfir

Agricultură: Un startup tech românesc ce ajută fermierii să monitorizeze dăunătorii, a fost premiat de gigantul german BASF

terasaya

Teraseya, un startup IT românesc, ce a dezvoltat o soluție tehnologică prin care fermierii pot monitoriza mai ușor insectrele dăunătoare care le amenință culturile, a câștigat faza pe țară a BASF Innovation Hub, o competiție europeană de afaceri inovatoare, susținută de marele producător german de produse chimice pentru agricultură și nu numai.

Firma românească oferă o soluție unică, Teraseya FLY, pentru a monitoriza automat, în timp real, insectele dăunătoare care sunt responsabile de distrugerea a 20% din culturile din întreaga lume. Dispozitivul tip „Plug and Play” ajută fermierii să-și protejeze culturile, reducând, în același timp, cantitatea de insecticide pulverizate.

„În primul rând, am fost fericiți să fim selecționați, apoi uimiți de calitatea ideilor prezentate de celelalte companii inovatoare. Per total, a fost o experiență grozavă și începutul unor noi relații de business” - a spus Raoul Ros, COO și co-fondator Teraseya FLY, potrivit unui comunicat transmis de BASF publicației StartupCafe.ro.

Startup-ul timișorean a obținut anterior și fonduri europene, prin programul de inovare al Uniunii Europene, Horizon.

Câștigătorii fazei europene a BASF Innovation Hub 2022

Vinerea trecută, pe 4 noiembrie, reprezentantul României s-a confruntat, în marea finală a competiției BASF Innovation Hub cu celelalte 5 start-up-uri finaliste din țările din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est.

În final, s-au impus start-up-urile ekolive (Slovacia) și Holloid (Austria). Ambele au fost alese drept marii câștigători ai competiției și recompensate cu marele premiu.

  • ekolive este primul și liderul unei metode de bioleșiere eco-inovatoare certificate UE/ETV (InnoBioTech®) pentru procesarea deșeurilor, a mineralelor și a solului folosind bacterii.
  • Holloid oferă o soluție de monitorizare 24/7, în timp real, care arată prin imagini ce se întâmplă în bioreactoare și în mediu. Tehnologia austriecilor, care include inteligența artificială, ajută producătorii de alimente, produse farmaceutice și energie la reducerea costurilor și la îmbunătățirea calității și a siguranței.

 În total, peste 120 de idei de afaceri au fost înscrise în competiția BASF Innovation Hub 2022.

Concursul BASF Innovation Hub a fost organizat de compania chimică și lider european în domeniul cercetării și dezvoltării, BASF, în parteneriat local cu AHK România (Camera de Comerț și Industria Româno-Germană). Concursul a fost deschis pentru înscrieri timp de șase luni și a fost organizat în 11 țări din Europa Centrală și de Sud. Câștigătorii fazelor naționale  au câștigat câte 2.500 de euro fiecare, în timp ce cele mai bune două idei alese în Marea Finală au primit, fiecare, un premiu suplimentar în valoare de 5.000 de euro.

Parallax

Vizualizari
391
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri