Denisa Crăciun

Adobe vrea să cumpere un startup american pentru o sumă record: 20 miliarde dolari

Thumbnail

Compania Adobe a anunțat joi că a încheiat un acord pentru a achiziționa un startup american de design pentru echipele care construiesc produse împreună, pentru o sumă record: 20 miliarde de dolari.

Adobe, listată pe bursa americană Nasdaq, vrea să cumpere Figma, startup fondat în 2012 de Dylan Field și Evan Wallace, care până acum a strâns finanțări în valoare totală de aproape 333 milioane dolari, conform datelor de pe CrunchBase.

Adobe, companie cunoscută pentru Photoshop sau Acrobat Reader, susține în anunțul său de azi că misiunea Figma este să ajute echipele de la diverse firme să „colaboreze din punct de vedere vizual și să facă designul accesibil tuturor”.

Startup-ul a creat o platformă care permite celor ce fac aplicații de mobil sau web să colaboreze prin fluxuri de lucru multiplayer și „sisteme de design sofisticat”. 

„Cu inovația și expertiza uimitoare a Adobe, în special în 3D, video, vector, imagini și fonturi, putem reimagina în continuare designul de produs end-to-end în browser, în timp ce construim noi instrumente și spații pentru a oferi clienților posibilitatea de a proiecta produse mai rapid și cu ușurință”, a declarat Dylan Field, co-fondator și CEO Figma.

Adobe vrea acum ca soluțiile startup-ului american să ajute la „accelerarea creativității pe web” și să inspire creatorii, designerii și dezvoltatorii.

În România, Adobe operează prin firma Adobe Systems Romania SRL, care în 2021 a avut o cifră de afaceri de aproape 279 de milioane de lei și un profit de peste 17 milioane de lei. Compania figurează, potrivit Listăfirme, cu un număr de 843 de angajați în anul 2021, cu 171 mai mulți decât în primul an de pandemie COVID-19, când avea 672 de angajați. 

Adobe România a avut afaceri de aproape 237 de milioane în 2020 și profit de 17,3 milioane lei. 

Parallax

Vizualizari
390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri