Claudiu Zamfir

Adobe dă 1,27 miliarde dolari pe un startup american de editare video

Thumbnail

Compania IT americană Adobe, care are prezență puternică și în România, a anunțat joi că va cumpăra un startup de editare video, la o valoare a tranzacției de 1,275 miliarde dolari.

Startupul american Frame.io, care va intra în portofoliul Adobe, a realizat o platformă de lucru în cloud folosită pentru ordonarea fluxului activităților de editare video și colaborare în echipă.

Platforma Frame.io este integrată deja cu popularele softuri de editare video Premiere Pro și After Effects, realizate de Adobe, dar și cu Final Cut, de la Apple, și cu DaVinci Resolve.

Frame.io a fost lansat în anul 2015, la New York, de Emery Wells și John Traver. Startup-ul a obținut investiții de 90 de milioane de dolari și a depășit 1 milion de utilizatori, în cei 6 ani de existență.

De partea cealaltă, Adobe a fost fondată în anul 1982, în Silicon Valley, de John Warnock și Charles Geschke. Compania americană are prezență puternică și în România, de 20 de ani. În anul 2020, subsidiara bucureșteană Adobe Systems România SRL a realizat o cifră de afaceri de 236,8 milioane lei și un profit de 17,3 milioane lei, cu un număr mediu de 672 de salariați.

Parallax

Vizualizari
1023
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri