Claudiu Zamfir

STS: Platforma MySMIS2021 „funcționează în parametri optimi”. Apelul IMM 131B Nord-Vest „a fost disponibil în mod transparent și echidistant”

euro-bani-computer-dreamstime

Platforma MySMIS2021, prin care se depun proiecte europene în noua perioadă de programare 2021-2027, „funcționează în parametri optimi”, dă asigurări Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că apelul de granturi IMM 131.B din Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 „a fost disponibil în mod transparent și echidistant”.

STS contrazice astfel o serie de reclamații făcute în spațiul public de aplicanți la apelul de proiecte PRNV/2023/131.B/1. Reclamanții s-au plâns că ar fi existat posibilitatea ca alți solicitanți să fi utilizat roboți software care ar fi avut acces în sistemul electronic de gestionare a noilor fonduri UE 2021-2027, MySMIS2021, pentru depunerea proiectelor într-un timp foarte scurt, înaintea competitorilor.

De asemenea, reclamațiile au vizat și faptul că două proiecte depuse la apelul 131.B figurau ca fiind înregistrate în zilele de 18 și 19 septembrie 2023, în condițiile în care sesiunea avea să se deschidă pe 25 septembrie. În acest sens, au fost postate pe Facebook 2 capturi de ecran în care apăreau datele reclamate. În schimb, acum, STS arată că „cele două capturi de imagine transmise nu au fost realizate din interfața aplicației oficiale https://mysmis2021.gov.ro/ și, drept urmare, nu putem să ne pronunțăm asupra acestora”.

Prin apelul de proiecte 131.B, IMM-urile pot obține granturi de câte 200.000-1,5 milioane de euro, dintr-un buget de 47 de milioane de euro, în cele 6 județe ale regiunii Nord-Vest:

  • Cluj,
  • Bihor,
  • Bistrița-Năsăud,
  • Maramureș,
  • Satu Mare,
  • Sălaj.

Redăm răspunsul STS transmis la solicitarea StartupCafe/HotNews:

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, transmisă pe adresa de e-mail presa@sts.ro și înregistrată intern cu numărul 102186 din 09.10.2023, vă informăm că platforma MySMIS2021, care stă la baza gestionării fondurilor externe nerambursabile în România, funcționează în parametri optimi. Aplicația a fost dezvoltată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale în conformitate cu cerințele operaționale ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și respectă regulile de transparentizare, simplificare și acces facil la fondurile europene aferente perioadei de programare 2021-2027.

Referitor la aspectele semnalate privind datele afișate pentru depunerea celor două proiecte la care faceți referire, vă comunicăm că cele două capturi de imagine transmise nu au fost realizate din interfața aplicației oficiale https://mysmis2021.gov.ro/ și, drept urmare, nu putem să ne pronunțăm asupra acestora. Reiterăm faptul că, așa cum reiese și din logurile aplicației, apelul PRNV/2023/131.B/1 – Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest a fost deschis în data de 25 septembrie 2023, la ora 10:00 și a fost disponibil în mod transparent și echidistant, conform legii, pentru toate persoanele interesate. Totodată, până în prezent nu au fost identificate probleme tehnice în procesul de gestionare a apelului.

Precizăm, de asemenea, că la nivelul sistemului informatic MySMIS2021/ SMIS2021+ sunt implementate măsuri specifice de securitate cibernetică.

Pentru mai multe informații privind modalitățile de depunere a proiectelor, drepturile și responsabilitățile utilizatorilor în exploatarea software-ului, vă recomandăm să vă adresați MIPE, în calitate de administrator operațional al sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate și deschidere în furnizarea informațiilor de interes public din domeniul de competență al instituției noastre.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2865
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Radu
1. la acest nivel ce rost mai are ADR, daca departajarea se face primul venit, primul servit;
2. acest raspuns lasa impresia ca generalii STS traficheaza accesul in mysmis. pe ei cine ii verifica?
poza de profil
Alex
Alex
Nu au raspuns cei de la STS cum s-a depus un proiect in 4 min.!!!!! "în mod transparent și echidistant,"
poza de profil
Alex
Alex
poza de profil
Alex
Alex
varianta de depnere folosind slabiciunile platformei :
1. faci 30 de conturi pe platforma mysmis2021 cu CNP real sau nu, pe un cont email gen( gmail ) care se poate sterge uterior
2. inrolezi toti acei utilizatori pe un proiect ( platforma nu limiteaza pot fi si 1000 )
3. antrenezi 30 de oameni timp de 2-3 zile ca fiecare sa posteze cu copy/paste un capitol din mysmis
4. si asa depui un proiect in 4 min. fara aparent sa incalci ghidul sau termenii platformei mysmis - LEGAL
poza de profil
Alex
Alex
poza de profil
Alex
Alex
Adio egalitate de sanse!
La un proiect de 1,5 mil. € se percepe un comision / management de cca 100.000€ ....ce ati face voi pentru acesti bani ?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri