Claudiu Zamfir

Rezultate preliminare ajutoare de stat: Listele cu toți aplicanții, sumele solicitate și plățile până la 30 martie 2021, la Măsura 1 și Măsura 2

Thumbnail

S-au publicat rezultatele preliminare de la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri, până la data de 30 martie 2021, cuprinzând toate firmele aplicante, sumele pe care le-au solicitat, dacă au fost admise sau respinse și stadiul plăților efectuate de stat. UPDATE: De azi reîncep plățile și se va merge până la RUE 9.000 la M2 (secretar de stat de la Fonduri UE), deocamdată.

Descarcă de aici rezultatele premilinare de la Măsura 1 și Măsura 2:

  1. STADIUM130032021.xlsx 

  2. STADIUM230032021.xlsx 

  • Dacă nu puteți vizualiza în întregime documentele Excel, descărați de la finalul articolului PDF.

La Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, ultima firmă plătită până pe 30 martie 2021 este la numărul RUE 4484, o societate care a depus cererea la Agenția IMM Constanța și care a solicitat un ajutor de circa 15.000 de lei.

După cum se observă în listă, plățile nu acoperă toate firmele până la numărul RUE 4484, pentru că o parte au fost respinse, iar altele nu au apucat să semneze contractul de finanțare din diferite motive.

Izolând termenul „contract plătit” în baza de date, rezultă că sunt 3364 de firme care și-au primit banii de la stat la Măsura 2, până la 30 martie 2021. Asta înseamnă că s-au plătit 137 de firme în plus față de situația din 26 martie, ora 13.30 (adică luni, marți și parțial vinerea trecută, teoretic).

De asemenea, se observă în lista de rezultate preliminare de la Măsura 2 că sunt date soluții de admitere, respingere, semnare de contracte, plăți până pe la RUE 4.500, atât cât există banii disponibili la Măsura 2, pe bugetul inițial. De la numărul RUE 4501 încep soluții de „acceptat de principiu in Lista de asteptare”, adică oamenii vor putea primi bani după ce se alocă din bugetul Ministerului Economiei în Măsura 2. În acest moment există un proiect de ordonanță de urgență la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) care ar urma să permită alocarea unui buget suplimentar de 500 de milioane de euro la Măsura 2 (așa cum decisese de fapt fostul guvern Orban prin OUG 199/2020, care are însă nevoie și de această nouă ordonanță pentru ca statul să-și poată deconta apoi banii europeni de la Bruxelles).

UPDATE. Un secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a afirmat miercuri că s-au găsit soluții pentru plăți până la RUE 9000 și fără noua OUG. „De astăzi reîncep plățile pentru IMMurile care au proiecte declarate admise pe Măsura 2. Împreună cu Cristian Ghinea, Claudiu Nasui, Paul Ene și colegii din cele două ministere, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, am reușit să găsim soluția pentru alimentarea cu încă 209 milioane euro a Măsurii 2 (aprox. RUE 9000)”- a declarat secretarul de stat Corina Atanasiu de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pe pagina ei de Facebook.

Suplimentarea de buget se face prin mutarea sumei de 209 milioane euro de la Măsura 3 - granturi de investiții (blocată în acest moment) la Măsura 2- capital de lucru, după cum a explicat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

După ce Guvernul va aproba noul proiect de OUG de la Fonduri Europene (MIPE), se vor trimite contracte către beneficiarii care urmează în listă, pe baza suplimentării de buget care ar urma să se facă prin noua OUG aflată în stadiu de proiect momentan.

La Măsura 1 - microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro, figurează ca procesate toate cererile, dar sunt încă aplicanți cu contracte semnate care nu au primit banii. Astfel, Ministerul Economiei îi îndrumă pe aplicantii care figurează cu stadiu "Contract semnat" să  contacteze banca parteneră pentru efectuarea plății.

La 30 martie 2021, erau plătiți 17.241 de beneficiari, ceea ce înseamnă că s-au mai plătit 10 microgranturi în plus față de situația de vineri, 26 martie, ora 13.30.

Dacă nu puteți vizualiza documentele Excel in intregime, descarcati PDF:

Lista PDF Masura 1:

Lista PDF Masura 2.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
21032
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Nevermind
:D
BULLSHIT!
Figurez ca "respins in lista de asteptare" pe langa alte 5000 firme. Nici macar nu a fost analizata cererea, pentru ca nu am primit nimic ce poate fi contestat/clarificat. Deci lotul ala de 2700 firme, care e acelasi de vreo 2 luni, probabil e mai mare.
poza de profil
Veronica
Oprea
Aveti dreptate! Firmele respinse din lista de asteptare nu au primit nicio decizie de respingere. Prin urmare nu au ce contesta. In aplicatie nu se poate formula contestatia dupa afisarea acestie liste! Este bataie de joc ce se intampla!
poza de profil
SHUTRUK
NAKHUNTE
poza de profil
Edmond
Nyaguy
Bataie de joc fata de noi toti care am asteptat pana azi sa citim respins in asteptare... in dreptul firmei noastre, nici-o notificare in platforma sa putem face contestatie sau clarificare si acum cand intru in platforma imm gov imi scrie la status "transmis " sunt curios maine cand voi suna la call center ce explicatie ni se va da la "respins in asteptare" ca doar ei trebuie sa stie ce inseamna asta ...daca stiu!
poza de profil
O.
Constantin
Eu zic sa aveti rabdare. Daca sunteti siguri ca sunteti eligibili, asteptati sa va vina randul in functie de RUE si faceti contestatie. Daca aveti dreptate sigur veti castiga. La Masura 1, sotia mea a fost declarata neligibila, am facut contestatie si a castigat. Era o problema de reprezentant legal versus imputernicit. Cred ca la multe firme apare aceasta problema, asa ca va recomand sa asteptatati. De ce nu vi s-a comunicat pana acum ca sunteti respinsi??? Simplu, din punctul meu de vedere. Incerc sa va explic, asa cum am inteles eu ca merg lucrurile (apropo, eu am stat cu emailuri, telefoane, petitii pe ei si tot nu au fost in stare sa explice clar niste lucruri simple). Deci, inca nu ati primit nicio notificare, deoarece nu v-a venit randul in functie de RUE (acum s-a ajuns undeva pe la 4500). NU va trimit notificarea de respins, deoarece daca vi s-ar comunica acum ca sunteti respins, dvs. veti face contestatie, probabil veti castiga si apoi veti astepta sa primiti contractul. IN momentul acela veti incepe s ava suparati ca de ce nu vi se trimite contractul, ca daca vi-l trimite si-l semnati, ei sunt obligati sa vi-l plateasca in maxim 5 zile. Asa ca se asteapta sa se ia la rand dosarele, si pe masura ca vor ajunge si la numerele voastre veti fi notificati. Totul pleaca de la BUGET. Deci atata timp cand banii sunt limitati ei nu se arunca sa notifice aplicantii. Sper ca v-am fost de folos si va urez sa reusiti sa va incasati banii daca sunteti eligibili. Mult succes.
poza de profil
Nevermind
:D
Fa niste diferente intre respins si "respins in lista de asteptare", dar de fapt neanalizat. La fel, fa diferenta intre plata si analiza. NU s-a pastrat nicio ordine in functie de RUE cand a fost vorba de analiza, pentru ca s-au "spart" listele pe centre teritoriale si fiecare a lucrat in ritmul lui. Tinand cont ca in perioada asta, ca sa nu zic de aproape 2 luni, M1 este cam finalizata, M3 este blocata, spune-mi si mie de ce mama dracului nu analizeaza restul de 2700 si freaca pisica bugetar style?!? Repet, nu ma refer la plata efectiva. In toata perioada de lipsa bani au fost analizate doar vreo 50-60, deci teoria ta pica, pentru ca banii nu ajungeau nici la cele analizate.
poza de profil
SHUTRUK
NAKHUNTE
AZI AM SEMNAT CONTRACTUL PT RUE 76,, DECI SE MISCA

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri