Claudiu Zamfir

Ministrul Năsui vrea să reia Măsura 3 din alte fonduri UE

Thumbnail

Măsura 3, prin care statul ar fi trebuit să acorde firmelor granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, blocată în prezent, ar urma să se reia, dar cu schimbarea surse de finanțare europeană.

Inițial Măsura 3 era finanțată din Programul Operațional Comeptitivitate (POC) 2014-2020, dar acum Ministerul Economiei vrea să ia bani dintr-o altă sursă de fonduri UE, facilitatea React EU.

Pentru asta are însă nevoie ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să programeze facilitatea React EU în România.

Măsura 3 va fi reluată de îndată ce avem finanțare pentru ea. Pentru procesul deja început, suspiciunile de fraudă au fost confirmate și de DNA care a început deja urmărirea penală in rem. Acum așteptăm programarea React EU pentru a semna contractul cu ministerul fondurilor europene prin care ea să poată fi finanțată” - a afirmat, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Inițial, Măsura 3- Granturi pentru investiții în activități productive - avea alocat un buget total de 550 milioane euro, din care 415,87 milioane euro fonduri europene, 62,38 milioane euro – de la bugetul de stat și 71,74 milioane euro – contribuția beneficiarilor. Partea de fonduri UE era asigurată din Programul Operațional Competitivitate.

Recent, Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au dislocat 209 milioane de euro de la Măsura 3 pentru a alimenta Măsura 2, aflată în plată.

În perioada 3 decembrie 2020- 29 ianuarie 2021, la Măsura 3,  s-au înscris un număr de 27.736 de aplicanți, cu solicitări în valoare totală de 15.889.215.181 lei (de 6 ori mai mult decât bugetul disponibil).

Parallax

Vizualizari
3720
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Vasile
Popa
Iar UE o să le respingă (din nou) proiectul trimis la Bruxelles, și măsura 3 se duce dr*cu...
poza de profil
De ce
nu merge?
De ce vrea să reia din alte fonduri? Ce s-a întâmplat cu fondurile deja alocate pentru Măsura 3? Se poate schimba destinația fondurilor?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri