Claudiu Zamfir

Măsura 4.1.1. - Înscrierile la fondurile de 1 milion Euro s-ar putea deschide între Crăciun și Revelion

Thumbnail

Președintele Consiliului IMM, Florin Jianu, a publicat, miercuri, pe Facebook, un fragment dintr-un document ce pare a fi ghidul solicitantului pentru Măsura 4.1.1 - investiții în activități productive, în care apare și data la care ar urma să fie deschis apelul de proiecte prin care firmele micro, mici și mijlocii vor accesa granturile de până la 1 milion de euro fiecare.

Astfel, sesiunea de depunere a proiectelor ar urma să se facă între Crăciun și Anul Nou, pe data de 27 decembrie 2021, de la ora 9.00, conform fragmentului de document publicat de Jianu.

Interesant este și faptul că în acest fragment de document se arată că firmele ar urma să se înscrie pe portalul IMMRECOVER, adică sistemul online gestionat de Ministerul Economiei și de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru depunerea proiectelor la granturile COVID pentru IMM-uri.

În schimb, în schema de ajutor de stat publicată în Monitorul Oficial din 22 noiembrie, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, se arată că înscrierile sunt de fapt pe portalul MySMIS2014, sistemul electronic de gestionare a fondurilor UE.

„<<Jaful>> continua nestingherit!!! Ati mai vazut programe in regim <<primul venit, primul servit>> lansate pe 27 decembrie?! De ce nu il lanseaza pe 25 decembrie ca tot vine Mos Craciun pentru unii?!” - a comentat Florin Jianu pe Facebook.

Dacă se va confirma și oficial data de începere a înscrierilor, se așteaptă o luptă încordată în care firmele se vor bate pentru un buget de numai 358 de milioane de euro. La grantul maxim acordat, de 1 milion de euro, vor fi mai puțin de 360 de beneficiari. Spre comparație, la vechea Măsură 3, anulată de guvernanți, s-au înscris 27.736 de aplicanți, cu solicitări în valoare totală de peste 3 miliarde de euro.

Până la ora publicării acestui articol, nici Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nici Autoritatea de Management a Programului Operațional Copetitivitate nu au publicat oficial Ghidul solicitantului, pentru a putea determina cu certitudine dacă fragmentul de document postat pe Facebook de Jianu este corect.

În schimb, Consiliul IMM condus de Jianu este reprezentat și în Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Competitivitate, care contribuie la elaborarea documentelor inclusiv privind acest apel de proiecte.

În Comitet, Jianu a făcut o serie de propuneri de modificare a Ghidului, dar nu au fost luate în seamă de Autoritatea de Management POC.

Reamintim că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este condus interimar de premierul demis Florin Cîțu, dar urmează fie numit un apropiat al său, Dan Vîlceanu, în noul guvern Ciucă, aflat încă în procedura parlamentară.

Iată mai jos fragmentul de document publicat de Florin Jianu pe Facebook:

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
13907
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri