Claudiu Zamfir

Măsura 3 - granturi de investiții de 50.000-200.000 euro - s-a mai anunțat o dată de lansare

Thumbnail

Ministrul Economiei a anunțat, joi, o nouă dată la care ar urma să fie lansată Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme. Care este situația de la Măsurile 1 și 2.

„Cred că pe data de 2 sau 3 decembrie vom lansa Măsura 3-granturi de investiții. Am promis că o vom lansa până în 6 decembrie (data alegerilor legislative- n.r.). Și tot săptămâna viitoare vom lasa și ElectricUp” - a spus Virgil Popescu, aflat în campanie electorală în perioada aceasta.

Nici pentru Măsura 3, nici pentru ElectricUp nu au fost publicate încă procedurile de implementare oficiale, ci numai proiecte de proceduri.

Încă din 6 august Guvernul a dat OUG 130/2020, prin care a instituit schema de ajutoare de stat de 1 miliard de euro, suplimentată între timp la 1,5 miliarde de euro, pentru IMM, PFA, ONG și cabinete medicale.

În cadrul acestei scheme, Măsura 3 are un buget total de 550 de milioane de euro, cu tot cu aportul propriu al beneficiarilor.

Inițial, în schema de ajutor de stat aprobată de Ministerul Fondurilor Europene, se prevedea ca beneficiarii să depună toate cererile de finanțare, pe toate cele 3 măsuri de sprijin, până la data de 30 octombrie 2020, dar acest termen nu a mai fost respectat de Guvern.

Până acum au fost lansate Măsurile 1 și 2 - capital de lucru. Pentru Măsura 3 - investiții ministrul Popescu a avansat succesiv o serie întreagă de date prezumtive de lansare, dar sesiunea nu a fost lansată nici până acum. Între timp, s-a modificat și grila de punctaj, prin OUG 174/2020. Din declarațiile ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, aceasta este grila care se va aplica în prima sesiune.

În 14 septembrie și în 16 octombrie Ministerul Economiei a publicat două versiuni de proiect de procedură de implementare, dar nu a fost stabilită forma finală.

Perioada sesiunii ar urma să fie stabilită la 90 de zile, cu evaluare în 3 reprize lunare.

În schimb, Măsurile 1 și 2 sunt în derulare. „Până aseară s-au făcut în jur de 3.400 de plăți pe Măsura 1. Suntem în evaluare continuă cu Măsura 1 și Măsura 2. Am trimis prima tranșă pentru Măsura 2. Până în 6 decembrie vom plăti mai mult de 10.000 de cereri”, a spus Popescu.

Parallax

Vizualizari
12719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Veronica
Sandu
Oare ce înseamnă am trimis PRIMA TRANSA la Măsura 2?
A primit cineva ceva?
poza de profil
Alexandru
Ciocan
Ce bătaie de joc. Nu sunt în stare să împartă niște bani care nici măcar nu sunt ai loc. Mai demult ministrul a spus că până la finele acestei săptămâni, TOATE cele 30.000 de cereri de la Măsura 1 vor fi soluționate. Acuma vine și spune că până pe 6 decembrie, maxim 10.000. Un mincinos și un incompetent de zile mari acest ministru. Să dea afară toate pilele incompetente care au căpușat instituțiile bugetare!!!! Din cauza asta se mișcă atât de lent, că MEEMA și agențiile teritoriale responsabile cu validarea cererilor pentru microgranturi sunt căpușate de pile incompetente, plătite însă regește. DEMISIAAAA
poza de profil
Alexandru
Ciocan
Cică „„Până aseară s-au făcut în jur de 3.400 de plăți pe Măsura 1” Până în 6 decembrie vom plăti mai mult de 10.000 de cereri” asta în ideea în care acum câteva zile a spus că toate cele 30.000 de cereri depuse de fraieri la Măsura 1 vor fi evaluate până la finele acestei săptămâni... Acuma spune că peste o săptămână vor fi gata doar 30%. Un incompetent și un idiot acest ministru. DEMISIA. Și odată cu el să plece și rudele incompetente care au căpușat aparatul bugetar și din cauza cărora, această împărțeală durează de 50 de ori mai mult față de normal.
poza de profil
Sorin
Grigoreanu
Cred ca sariti cu acuze degeaba.
Evaluarea nu inseamna si plata efectiva. Pana acum lucrurile vad ca se misca, si cred ca pana saptamana viitoare vor evalua pe toata lumea de la masura 1.
poza de profil
Ana
Ionescu
Buna ziua, ma puteti ajuta cu o informatie? pentru Masura 1 care inteleg ca s-a inchis , se va relua etapa de depuneri cereri? am citit in diverse articole ca suma totala alocata nu s-a epuizat . multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri