Claudiu Zamfir

Granturi IMM: Noua Instrucțiune 65 pentru beneficiarii POC 4.1.1Bis, privind modificarea bugetelor proiectelor

Instructiune POC411bis

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat, marți, o nouă instrucțiune pentru firmele care atrag granturi IMM de câte 50.000-500.000 de euro în cadrul Acțiunii POC 4.1.1Bis.

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii de construcții și din industria alimentară au depus 1.906 proiecte pentru fondurile UE din cadrul Acțiunii POC 4.1.1 Bis, în octombrie 2022, iar după aproape un an continuă implemenatrea schemei de ajutoare COVID-19.

Acum, șefa direcției care gestionează Programul Operațional Competitivitate (POC), din cadrul MIPE, Svetlana Gomboș, a dat Instrucțiunea 65/2023, cu referire la modificarea bugetelor proiectelor.

Potrivit instrucțiunii, există un număr mare de proiecte contractate cu clauza suspensivă în cadrul acțiunii 4.1.1 Bis ale căror bugete au suferit modificări în procesul de evaluare post- contractare.

Având în vedere că perioada de eligibilitate a cheltuielilor este scurtă (31.12.2023), este necesară simplificarea mecanismului de modificare a cererii de finanţare, respectiv aprobarea cu notificare a bugetelor modificate in urma procesului de evaluare post-contractare.

Instrucțiunea 65 prevede:

Art. 1

(1) Beneficiarii axei 4 Acțiunea 4.1.1 bis care au avut bugetul modificat în urma procesului de evaluare vor solicita corelarea bugetului cu sistemul electronic SMIS prin depunerea unei Notificării în Modulul Contractare.

(2) Solicitarea beneficiarilor se va efectua în baza notificării primite de la AMPOC la finalizarea procesului de evaluare post-contractare.

(3) Modificarea bugetului se va face fără a fi necesară încheierea unui act adiţional, prin deschiderea câmpurilor relevante şi versionarea corespunzătoare a cererilor de finanţare.

Art. 2

Beneficiarii vor face demersurile necesare amendării contractelor de finanţare in sistemul SMIS în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentei Instrucţiunii pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Parallax

Vizualizari
3641
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri