Claudiu Zamfir

Granturi IMM 2024: Martie vine cu 2 finanțări importante pentru firmele din Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj

Fonduri europene 2023

În luna martie 2024 sunt programate să se deschidă sesiunile de înscrieri online la două importante linii de fonduri europene, în valoare totală de 36 milioane EUR, care au tot fost amânate, pentru firmele din cele 6 județe din Regiunea Nord-Vest: ajutoarele pentru microîntreprinderi și granturile pentru digitalizarea IMM.

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre aceste finanțări, dar acum au ajuns la a treia amânare și sperăm să rămână așa și cele două sesiuni să să se deschidă în martie 2024, în sistemul electronic MySMIS2021:

Cele două finanțări totalizează ajutoare de 36 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru firme din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest:

Cele 6 județe ale regiunii Nord-Vest sunt:

  •         Bihor,
  •         Bistrița-Năsăud,
  •         Cluj,
  •         Maramureș,
  •         Satu Mare,
  •         Sălaj.

Iată care sunt principalele caracteristici ale acestor finanțări IMM:

131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderi

Am mai scris pe StartuCafe despre finanțarea 131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest.

Pe scurt, dintr-un buget de 19,3 milioane de euro, se vor acorda ajutoare de minimis între 20.000 și 200.000 de euro pe proiect microîntreprinderilor din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest.

Intensitatea sprijinului este de 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să asigure și el cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

121 - Digitalizarea IMM-urilor

Prin apelul de proiecte 121-Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se pune la dispoziție un buget de 16,7 milioane de euro.

Din acești bani, firmele micro, mici și mijlocii beneficiare vor putea obține ajutoare de minimis de câte 10.000-100.000 de euro pe proiect, pentru a investi în digitalizarea activității.

Beneficiarul trebuie să asigure și el cofinanțare din surse proprii de cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile.

Parallax

Vizualizari
6510
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri