Claudiu Zamfir

Nouă amânare la fondurile de 36 milioane EUR pentru firme: 131.A și 121 din Programul Regional Nord-Vest

clepsidra-bani-euro-dreamstime

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a amânat pentru anul 2024 cele două sesiuni de înscrieri la granturi totale de 36 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor și investiții în microîntreprinderi, din Programul Regional (REGIO) Nord-Vest, operându-se o serie de modificări în ghidul de derulare a finanțărilor.

Cele două linii de finanțare se vor deschide astfel, conform Corrigendumului 3:

Aceasta este a doua oară când ADR Nord-Vest amână cele două linii de finanțare. Amânarea apelurilor a fost determinată de necesitatea modificării ghidurilor solicitantului, fiind operate schimbări inclusiv la grilele de evaluare a proiectelor.

Cele două finanțări totalizează ajutoare de 36 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru firme din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest:

Cele 6 județe ale regiunii Nord-Vest sunt:

  •         Bihor,
  •         Bistrița-Năsăud,
  •         Cluj,
  •         Maramureș,
  •         Satu Mare,
  •         Sălaj.

Iată care sunt principalele caracteristici ale acestor finanțări IMM:

131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderi

Am mai scris pe StartuCafe despre finanțarea 131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest.

Pe scurt, dintr-un buget de 19,3 milioane de euro, se vor acorda ajutoare de minimis între 20.000 și 200.000 de euro pe proiect microîntreprinderilor din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest.

Intensitatea sprijinului este de 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să asigure și el cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

121 - Digitalizarea IMM-urilor

Prin apelul de proiecte 121-Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se pune la dispoziție un buget de 16,7 milioane de euro.

Din acești bani, firmele micro, mici și mijlocii beneficiare vor putea obține ajutoare de minimis de câte 10.000-100.000 de euro pe proiect, pentru a investi în digitalizarea activității.

Beneficiarul trebuie să asigure și el cofinanțare din surse proprii de cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile.

Parallax

Vizualizari
4163
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Andrei
Bu
Bună ziua,
Poate beneficia aceeași firma de ambele programe de finanțare? Să zicem că eu sunt acționar majoritar sau unic acționar - pot beneficia de ambele programe de finanțare în același an?
Dacă nu, să luăm cazul următor: eu sunt acționar majoritar și aplic pentru 131.A, iar celălalt acționar, care este minoritar, aplică pentru 121 în aceeași sesiune. Este legală / eligibilă această modalitate de a atrage fonduri din două programe?

Mulțumesc anticipat!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri