Claudiu Zamfir

Amânare: Când se vor putea înscrie antreprenorii din regiunea București-Ilfov la granturile de 75 milioane EUR din Programul Regional 2021-2027

clepsidra-bani-euro-dreamstime

București-Ilfov, cea mai populată regiune din România, atât ca număr de locuitori, cât și ca număr de firme, este singura care nu și-a publicat încă nicio linie de finanțare pentru antreprenorii IMM, nici măcar sub formă de proiect de ghid de finanțare în consultare, fiind amânat primul apel destinat microîntreprinderilor, cu un buget total de 75 milioane euro.

Inițial, în calendarul orientativ al lansării apelurilor de proiecte în cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027, document publicat în luna martie 2023. se estima că sesiunea de finanțare „Sprijin pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor” ar fi urmat să se deschidă în octombrie 2023, dar a fost amânat.

În noul calendar orientativ, publicat în octombrie 2023, de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) București-Ilfov, sesiunea de depunere a proiectelor pe platforma electronică MySMIS2021, pentru finanțarea menționată, a fost amânată pentru perioada 4 martie-3 aprilie 2024.

Ghidul solicitantului, în forma oficială, ar urma să se publice pe 1 februarie 2024, conform calendarului orientativ. Proiectele depuse ar urma să fie evaluate în perioada iulie-septembrie 2024.

Schema de finanțare „Sprijin pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor” din regiunea București-Ilfov are alocat un buget total de 75,2 milioane de euro, din care 30,1 milioane de euro sunt din fonduri europene și restul din bani naționali.

De asemenea, în vechiul calendar orientativ figurau încă 7 măsuri de sprijin pentru IMM-uri, în valoare totală de peste 200 de milioane de euro, care nu mai apar în versiunea actualizată a calendarului estimativ, publicată de ADR București-Ilfov în octombrie 2023.

Parallax

Vizualizari
2582
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri