Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2022: Semnarea contractelor de finanțare, la începutul lunii decembrie (ministru)

Thumbnail

Antreprenorii care vor fi selectați la finanțările de maximum 200.000 de lei din programul Start-Up Nation 2022 ar urma să semneze contractele de finanțare cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului începând din luna decembrie 2022 - speră ministrul Daniel Cadariu.

„Cei care vor se pot înscrie până pe 1 septembrie 2022, după care noi vom face partea de analiză și sperăm ca în orizontul începutului de decembrie să semnăm contractele de finanțare” - a declarat, miercuri, Cadariu, la Canal 33.

Referitor la Pilonul II al programului SUN 3, dedicat românilor din diaspora care vin să facă afaceri în țară, el a confirmat informațiile publicate de StartupCafe.ro privind interesul destul de redus al aplicanților eligibili, dar ministrul a spus că a apelat și la ambasadele României, pentru a impulsiona înscrierea românilor din străinătate.

„Ce văd că se mișcă puțin mai greu, cel puțin pentru aceste prime zile, a trecut o săptămână, este componenta pentru diaspora. Este și motivul pentru care am apelat deja la toate ambasadele, am făcut scrisori în acest sens, sunt mobilizați atașații noștri comerciali pe lângă misiunile diplomatice, din păcate nu avem în toate țările” - a afirmat ministrul Antreprenoriatului.

Ajuns la a treia ediție, programul de finanțare Start-Up Nation și-a deschis sensiunea de înscrieri din 19 iulie 2022, dar până miercuri, 27 iulie, la ora transmiterii acestei știri, erau înscriși 65 de aplicanți la Pilonul II-Diaspora, în condițiile în care bugetul disponibil ajunge pentru cel puțin 101 aplicanți care ar cere ajutorul maxim disponibil, de 200.000 lei. La Pilonul I - valabil pentru toți aplicanții eligibili indiferent dacă privin din țară sau din diaspora, s-au depus 3.095 de cereri, în condițiile în care bugetul disponibil momentan ar ajunge opentru 2.500 de beneficiari, la valoarea maximă a ajutorului ce poate fi acordat.

Guvernul are însă în vedere să suplimenteze bugetul până la 2 miliarde de lei, pentru a putea finanța și 10.000 de solicitanți, dar decizia de suplimentare depinde și ne gradul de inetres manifestat de potențialii beneficiari. 

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
8230
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri