Claudiu Zamfir

MAT: Startup Nation 2022 și următoarele programe de finanțare a firmelor

Thumbnail

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului subliniază, joi, că în cursul anului 2022 urmează lanseze programul Start-Up Nation 3 și alte scheme de finanțare pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM), în cursul acestui an, iar în această perioadă se finalizează ultimele plăți pentru beneficiarii Măsurilor 1 și 2 din schema de ajutoare de stat în baza OUG 130/2020.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, MAT spune că „vor fi lansate, gradual:

  •  cea de-a treia ediție Start-Up Nation,
  • programul național de microindustrializare,
  • cel de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață,
  • programul multianul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii,
  • cel pentru înființarea și dezvoltarea de incubatoare tehnologice și de afaceri
  • și programul pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului.

În perioada aceasta, MAT spune că va finaliza și plățile pentru beneficiarii de la Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro și cei de la Măsura 2 - microgranturi de câte 2.000-150.000 euro, în baza OUG 130/2020.

„Încă de la începutul anului, am virat toate sumele aferente măsurii HoReCa către aplicanții eligibili și, în continuare, suntem în proces de acordare a ultimelor granturi pentru beneficiarii celui de-al doilea apel al Măsurii 1, dar și pentru Măsura 2. Am încredere că execuția bugetară bună ne va aduce la rectificarea din această vară sume importante pentru a doua parte a anului, astfel încât să puterm derula toate investițiile pe care ni le-am propus, la nivelul excelenței mediului de afaceri românesc”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Execuția bugetară a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului în primele 5 luni ale anului 2022 a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituției pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei. Plățile efectuate în această perioadă însumează 1.925.968.000 lei.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
9947
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri