Claudiu Zamfir

MAT: Startup Nation 2022 și următoarele programe de finanțare a firmelor

Thumbnail

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului subliniază, joi, că în cursul anului 2022 urmează lanseze programul Start-Up Nation 3 și alte scheme de finanțare pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM), în cursul acestui an, iar în această perioadă se finalizează ultimele plăți pentru beneficiarii Măsurilor 1 și 2 din schema de ajutoare de stat în baza OUG 130/2020.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, MAT spune că „vor fi lansate, gradual:

  •  cea de-a treia ediție Start-Up Nation,
  • programul național de microindustrializare,
  • cel de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață,
  • programul multianul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii,
  • cel pentru înființarea și dezvoltarea de incubatoare tehnologice și de afaceri
  • și programul pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului.

În perioada aceasta, MAT spune că va finaliza și plățile pentru beneficiarii de la Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro și cei de la Măsura 2 - microgranturi de câte 2.000-150.000 euro, în baza OUG 130/2020.

„Încă de la începutul anului, am virat toate sumele aferente măsurii HoReCa către aplicanții eligibili și, în continuare, suntem în proces de acordare a ultimelor granturi pentru beneficiarii celui de-al doilea apel al Măsurii 1, dar și pentru Măsura 2. Am încredere că execuția bugetară bună ne va aduce la rectificarea din această vară sume importante pentru a doua parte a anului, astfel încât să puterm derula toate investițiile pe care ni le-am propus, la nivelul excelenței mediului de afaceri românesc”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Execuția bugetară a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului în primele 5 luni ale anului 2022 a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituției pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei. Plățile efectuate în această perioadă însumează 1.925.968.000 lei.

Thumbnail

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
10037
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri