Claudiu Zamfir

Noi finanțări pentru startup-uri IT europene, printr-un fond de investiții de 250 milioane Euro

Thumbnail

Startup-urile tech europene vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, de 250 de milioane de euro, lansat de AXA Venture Partners (AVP), firmă de investiții inițiată de compania de asigurări AXA din Franța, care a susținut în trecut și startup-ul unui tânăr antreprenor român.

AVP Growth Fund II a ajuns, marți, la 250 de milioane de euro, dar fondul își propune să crească a 500 de milioane de euro până la finalul anului 2021.

Fondul de investiții caută companii de tehnologie early stage și growth stage, în Europa și SUA. Finanțările acordate variază între 1 și 20 de milioane de dolari.

AXA Venture Partners a susținut, de-a lungul timpului, 45 de firme de tehnologie. Printre acestea se numără și Hackajob, un startup de resurse umane lansat la Londra de românul Răzvan Creangă și britanicul Mark Chaffey, studenți la acea vreme. Printre primii investitori în Hackajob se numără și Dragoș Nicolaescu, un fost „corporatist” devenit investitor de tip business angel.

AXA Venture Partners are birouri la Paris, Londra, New York și San Francisco.

Parallax

Vizualizari
1393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri