Claudiu Zamfir

Investiții sub pragul de 2.500 EUR pe platforma SeedBlink, prin lansarea Secondary Market

Thumbnail

Pragul actual de investiție în startup-uri pe SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, însă joi platforma românească de corwdfunding a anunțat lansarea Secondary Market, prin care va elimina dimensiunea tichetului de investiție.

Prin piața secundară, mai mulți investitori individuali vor putea investi sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituționali, a anunțat, joi, SeedBlink, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Astfel, piața secundară ar trebui să reducă și mai mult barierele dintre investitorii individuali și oportunitățile de investiții în startup-uri, pe SeedBlink. În schimb, platforma concurentă Ronin, lansată în decemebrie 2021, a permis de la început investiții cu prag minim de 100 de euro.

„Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-și diversifica și mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privați să co-finanțeze direct start-upuri susținute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacțiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investițiilor secundare”, explică Andrei Dudoiu, fondator și Managing Partner SeedBlink.

Piața secundară este posibilă datorită regulamentului ECSPR, care definește proceduri clare în ceea ce privește piețele primare și secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investițiile transfrontaliere în start-upuri.

SeedBlink susține că este „prima platformă din Europa Centrală și de Est care își lansează piața secundară în urma cerințelor directivei, concentrându-se pe tranzacții exclusiv în domeniul tehnologiei pe întregul continent”.

Platforma românească de multifinanțare susține că, înainte de lansarea pieței secundare, a  derulat „mai multe proiecte pilot cu acționarii existenți”.

„Cu această versiune, toți utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board și la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacționare pentru toate rundele de equity din portofoliu și sporind controlul investitorilor asupra procesului. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operațiunile necesare pentru a asigura transferul de acțiuni, simplificând procesul pentru investitori” - dă asigurări platforma.

„Specializarea platformei exclusiv pe tehnologie europeană și capacitățile de negociere directă o diferențiază de alte piețe secundare. Împreună cu o comunitate de investitori pasionați de tehnologie, oportunitățile create de noi constau în principal în oferte susținute de VC-uri. ECSPR asigură competitivitatea Europei pe scena mondială, deschizând calea pentru prima piață tehnologică europeană reală. SeedBlink oferă acces fără precedent pentru investitorii individuali, care pot face investiții directe în companii tehnologice europene aflate la început de drum, alături de investitori instituționali și fonduri de capital de risc, în aceleași condiții, atât în cadrul tranzacțiilor primare, cât și al celor secundare”, spune Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

SeedBlink spune că are colaborări cu firme de capital de risc cu reputație, precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital.

Parallax

Vizualizari
354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri