Redacția StartupCafe.ro

Salariile angajaților din agențiile și centrele IMM vor crește la nivelul celor din Ministerul Economiei

functionar

Salariile angajaților din agențiile și centrele IMM vor crește la nivelul celor din Ministerul Economiei, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență care ar putea fi adoptat de Guvern, miercuri.

Update: Guvernul a adoptat miercuri, 28 februarie 2024, ordonanţa de urgenţă.

---

Știrea inițială: 

De-a lungul timpului, funcționarii care gestionează programele de finanțare pentru firme, cum sunt Start-Up Nation, Comerț, Microindustrializare, au fost nemulțumiți că salariile lor nu erau la nivelul celor ale funcționarilor din Ministerul Economiei. Astfel, finanțările IMM riscau să fie puse în pericol ca urmare a unor proteste ale angajaților respectivi, despre care am mai scris și noi pe StartupCafe.ro.

Conform proiectului de Ordonanță de urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea agențiilor teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism, „salarizarea personalului care îndeplinește aceleași funcții și atribuții în cadrul ordonatorului principal de credite și instituțiilor subordonate sau aflate în coordonare se stabilește la nivelul maxim aflat în plată, cu respectarea categoriei, clasei și gradului”.

Proiectul de ordonanță mai prevede că se înființează agențiile teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism (ATIMMT). Astfel, numărul agențiilor IMM se va reduce de la 9 la 3, iar restul devin mici centre teritoriale în subordinea agențiilor:

  • Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Ploiești are un număr de 83 posturi și este înființată prin fuziunea Agențiilor pentru IMM Ploiești, București și Craiova și prin preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Bușteni, Râmnicu Vâlcea, Tg. Jiu, Mehedinți.
  • Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Constanța are un număr de 88 posturi și este înființată prin fuziunea Agențiilor pentru IMM Constanța, Iași și Târgu Mureș și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Constanța, Iași, Tulcea, Bacău, Neamț, Suceava, Alba, Harghita.
  • Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Brașov are un număr de 86 posturi și este înființată prin fuziunea Agențiilor pentru IMM Brașov, Timișoara și Cluj–Napoca și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Sibiu, Bistrița, Oradea. 

Reamintim că au fost mai multe promisiuni de majorare a salariilor în agențiile IMM. În noiembrie 2022, fostul Minister al Antreprenoriatului și Turismului (MAT), care avea atunci agențiile IMM în subordine, a propus un proiect de ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor angajaților din aceste agenții la nivelul funcționarilor din structura centrală a ministerului. În caz contrar, programe de finanțare de miliarde de euro pentru IMM riscau să fie blocate - avertiza atunci MAT. Pentru a se putea aplica, măsura trebuia aprobată de Guvern, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

În 13 decembrie 2023, noul Minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), cu ministrul Radu Ștefan Oprea (PSD) la conducere, a propus proiectul de OUG pentru reorganizarea agențiilor IMM

Parallax

Vizualizari
1152
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri