Claudiu Zamfir

Statul ar putea desființa ajutorul de 52.000 euro pentru firme, din Programul Comerț 2019

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a analizat posibilitatea de a renunța la ediția 2019 a programului Comerț, prin care firmele mici și mijlocii puteau primi fonduri nerambursabile de maximum 250.000 de lei fiecare (52.000 euro), dar nu a fost luată o decizie finală, a declarat, luni, un oficial al instituției.

„În ceea ce privește programul de Comerț, în programul Start-Up Nation codurile CAEN pe partea de comerț au devenit eligibile. În momentul acesta nu s-a luat o decizie concretă, dar la ultimele discuții vă spun că intenția este ca anul acesta să se finanțeze doar actvitatea de Micro nu și cea de Comerț. Dar nu este încă luată decizia”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, chestionată de StartupCafe.ro .

Ea a precizat, însă, că se va organiza  programul Microindustrializare, prin care mici fabrici private pot obține fonduri nerambursabile de la stat de câte 450.000 de lei (aproape 100.000 euro). „Pentru Microindustrializare s-a luat decizia de a se face”, a spus secretarul de stat.

Revenind la programul Comerț, acesta avea alocată în bugetul de stat suma de 15,4 milioane de lei, bani care ar fi ajuns pentru 61 de IMM-uri, multb sub anul trecut, când s-au alocat 50 de milioane de lei. Bugetul pe anul 2019 era de credite de angajament, care necesitau o rectificare bugetară, penru a fi transformate în credite de plată.

Referitor la afirmația secretarului de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cum că în programul Start-Up Nation s-a introdus activitatea de comerț, trebuie menționat că pe programul Comerț erau eligibile firme cu vechime mai mare, care nu pot intra ăn Start-Up Nation.

De exemplu, pe programul Comerț 2019, o condiție era ca să IMM-ul să aibă cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de investiţii.

În schimb, pe programul Start-Up Nation, firma trebuie să fi fost înființată după data de 30 ianuarie 2017.

Parallax

Vizualizari
2285
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri