Claudiu Zamfir

Ministrul Finanţelor anunță un program de finanţare de peste 1 miliard EUR pentru firmele românești agro-alimentare

lapte-bancnote-euro-dreamstime

Producătorii români de alimente, în special firmele de procesare a cărnii și a laptelui, vor putea obține finanțări printr-un nou program de sprijin, la care lucrează Ministerul Finanțelor, a anunțat, marți, ministrul Adrian Câciu.

„În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro, vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a anunțat Câciu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, organizată de Carmistin și Asociația Fermierilor din România, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor.

Ce mai scrie Ministerul Finanțelor că a spus Câciu:

  • Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că statul va continua finanțarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene.
  • A anunțat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi inițiative de finanțare, adaptate mai bine nevoilor pieței interne.
  • A transmis participanților să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităților de finanțare, care trebuie concretizate în piață și în evoluția acesteia.
  • Ministrul a accentuat prioritizarea pieței interne prin toate măsurile avute în vedere, inclusiv prin adaptarea regulilor europene în folosul industriei românești.

---

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
5642
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri