Claudiu Zamfir

Nou fond de 300 milioane EUR pentru firme tech europene, de la un finanțator al românilor de la Digitail

bani-euro-frunze-dreamstime

Firmele europene care dezvoltă tehnologii în special pe zona de mediu vor putea obține noi finanțări, în schimbul unui pachet minoritar de acțiuni, dintr-un nou fond de investiții, care țintește o valoare de 300 de milioane de euro, lansat de compania franceză de capital Partech, un investitor care a susținut și startup-ul românesc Digitail.

Partech Growth Impact Fund caută firme B2B (care se adresează companiilor), aflate încă la început (eraly-stage), dar care au ajuns totuși la venituri anuale de cel puțin 10 milioane de euro. Investitorii oferă bani și consultanță pentru susținerea firmelor, să treacă la nivelul următor, odată ce acestea încep să atingă maturitatea comercială.

Noul fond de investiții are în vedere mai ales companii cu impact pe lanțurile valorice din:

  • industrie
  • sectorul agro-alimentar (agri-food)
  • mediu.

Growth Impact Fund a investit deja într-o companie: SustainCERT, o firmă din Amsterdam, axată pe verificarea impactului climatic.

Fondul de investiții Partech Partners a fost înființat în anul 1982, la Paris, ca Paribas Technologies, divizie de investiții în tehnologie a celebrei bănci franceze. În prezent, compania de investiții are sedii la Paris, Berlin, San Francisco, Milano.

Printre startup-urile pe care Partech le-a finanțat se numără și platforma online de programări la medicul veterinar Digitail, fondată de antreprenorii români Sebastian Gabor, Ruxandra Pui și Alexandru Tăbolcea.

Partech Partners a investit și în unicorul ceh Rohlik, care operează în România sub brandul Sezamo, un supermarket online axat pe alimente. Alte exemple de startup-uri în care a investit sunt Virgin Hyperloop (proiect al miliardarului Richard Branson, de transport prin tub subteran) și Cazoo (marketplace britanic de mașini second-hand). 

Parallax

Vizualizari
324
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri